​Зі святом, патріоти! Україна відзначає другу річницю Революції Гідності

У Києві відбудуться пам'ятні заходи річниці Революції Гідності. Пам’ятаймо друзі про величну боротьбу нації за свою гідність, за своє майбутнє, і не опускаємо руки в розчаруванні. Адже тоді було на багато важче! Переможемо і тепер!

Все почалося з заклику журналіста Мустафи Найєма 21 листопада 2013 року у ФБ: "Зустрічаємося в 22:30 під монументом Незалежності. Одягайтеся тепло, беріть парасолі, чай, кава, гарний настрій і друзів", нагадують Патріоти України.

У той час мало хто уявляв, що це стане початком справжньої революції. Проте вже наступного дня подібні акції протесту пройшли в різних регіонах країни.

У ніч на 30 листопада відбувся перший силовий розгін Майдану. Озброєні спецзасобами спецназівці жорстоко били учасників акції, які не порушували громадського порядку і не чинили опору. Пізніше правоохоронці заявили, що розгін мітингувальників нібито був проведений для того, щоб забезпечити безперешкодний проїзд техніки для подальших робіт з підготовки до новорічних свят.

За цим відбулися не менше трагічні події: жорсткі сутички на Банковій і протести зі спалюванням шин на Грушевського, нові криваві спроби штурму Майдану, перші смерті активістів, масовий розстріли на Інститутській. Всі ці події увійшли в історію сучасної України під узагальненою назвою "Революція гідності", яка завершилася втечею з країни тодішнього президента Віктора Януковича і близьких до нього високопосадовців.

За даними прес-служби КМДА, на 21-22 листопада 2015 року заплановані загальнодержавні меморіальні заходи, культурно-мистецькі програми та інсталяції на Майдані Незалежності.

Зокрема на вулиці Хрещатик з 21 по 29 листопада пройде виставка плакатів, присвячена подіям зими 2013-2014 років.

21 листопада за сприяння Департаменту культури КМДА в Національній філармонії України відбудеться урочистий захід "Хорал безсмертя", організований культурно-мистецьким благодійним фондом "Діалоги культур".

У міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці "Молода гвардія" 21-22 листопада відбудуться покази документального фільму Сергія Лозниці "Майдан" і уривків з відеозаписів активістів Євромайдану.

Крім того, в Музеї історії міста Києва до 3 січня проходитиме виставка "Майдан: від незалежності до свободи". До 27 листопада в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця" проходить виставка фоторобіт "Майдан - міцність духу".

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...

У WhatsApp поширюється нова шахрайська схема: Українцям розповіли, як вберегтися

четвер, 28 березень 2024, 10:48

У месенджері WhatsApp поширюється нова шахрайська схема, мета якої - отримати доступ до акаунтів користувачів. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, передають Патріоти України. Зазначається, що користувачі отримують повідомлення з посиланням ...