Зламали замок в церкві, порвали рясу священнику: На Тернопільщині тривають церковні баталії між УПЦ КП та УПЦ МП

Конфлікт між представниками конфесій у Збаразькому районі триває вже більше півроку.

Храм святих апостолів Петра і Павла в с.Кинахівці. Фото: raskolam.net.

На Тернопільщини сталися сутички між представниками Московського та Київського патріархатів. 15 травня до них звернувся настоятель церкви Святих апостолів Петра і Павла, що розташована в селі Кинахівці Збаразького району, і повідомив про те, що парафіяни православної церкви Київського патріархату пошкодили його одяг, зламали замки вхідних дверей та проникли в церкву. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції, передають Патріоти України.

"Виїхавши на місце події, правоохоронці з’ясували, що цього ж дня близько двадцятої години представники релігійної громади Київського патріархату прийшли до сільського храму і, пред’явивши статут про перереєстрацію громади, намагалися увійти всередину для богослужіння. За їхніми словами, попередній староста відмовився надавати ключі від дверей церкви, тому вони зламали замок. На вході перепоною став священик Московського патріархату. Його відтіснили", – повідомили у прес-службі поліції.

Після проведення богослужіння між представниками конфесій конфлікт продовжився. Та поліцейські, які прибули на виклик, не допустили порушень правопорядку.

Наразі представники УПЦ КП опечатали храм. Вночі, аби запобігти сутичкам, культову споруду охороняють працівники поліції.

Раніше у селі відбулися другі збори за участі 68 місцевих парафіян, які підтвердили намір увійти до УПЦ КП. Прихильники Київського Патріархату оголошували, що не планують займати храм, а вирішили перереєструвати статут громади – вже як УПЦ КП.

Водночас настоятель храму Петра і Павла Віталій Гурєв уклав угоду із охоронною службою з Києва. Її працівники із нашивками "Стелс" відтоді стережуть церкву.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...