Зловмисники добре підготувалися: У Польщі знищили хрест пам'яті Небесної сотні (фото)

Місцевий священик впевнений, що пам'ятний знак знищили не місцеві мешканці.

У польському батошіце невідомі вандали знищили пам'ятний хрест Героям Майдану. Фото:http://ukraincy.wm.pl/

У польському місті Батошіце невідомі вандали ввечері 22 лютого знищили дерев’яний хрест, який був встановлений два роки тому в пам'ять про Героїв Майдану. Місцевий священик Юлій Кравецький вважає, що зловмисники добре підготувалися, оскільки знали, коли це можна зробити непомітно, інформують Патріоти України з посиланням на інтернет-портал Ukraincy.wm.pl.

"Ми отримали інформацію про злочин наруги над релігійними символами і здійснили огляд місця події. На даний час здійснюємо заходи з виявлення зловмисників", - повідомила представник місцевої поліції Марта Кабеліс.

За словами Кравецького, акт вандалізму трапився приблизно за 15-20 хвилин після завершення богослужіння в церкві, коли в ній вже нікого не було. Через майже півгодини після богослужіння він помітив, що хрест знищено, і відразу викликав поліцію.

Священик зазначив, що хрест громада поставила спонтанно два роки тому після трагічних подій під час Революції Гідності, і під ним люди завжди запалювали свічки. Він вважає, що навряд чи це могли зробити місцеві жителі.

На Україну насувається сильне похолодання, температура впаде до -3°, - синоптик

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:38

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання, передають Патріоти України з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича. "У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура поч...

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...