"Знаєте що об'єднує Україну і Росію? Ні, не 2000 км кордону, а 1 вересня і 9 травня", - блогер

Про свята, які стали частиною "совка".

Ілюстрація: i1.poltava.to

"Кожного 1 вересня ми ніби за чарівництвом всемогутнього Мерліна потрапляємо самісінько у радянський союз. Мільйони громадян з квітами для завучів і вчителів і своїми ряженими дітьми чвалають вулицями українських міст на радянську лінійку", - пише на своїй сторінці в Фейсбук Євген Рибчинський, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

Червоні стрічки замінилися синьо-жовтими, а суть промов на лінійках набула національних забарвлень.

Союз нєрушимий змінився на Ще не вмерла, фотоапарати замінилися смартфонами, а переповнені тролейбуси імпортними тачками, оточившими усі прилеглі до шкіл тротуари. І можна легко позносити усі пам'ятники леніну, позмінювати назви вулиць і перефарбувати парапети в національні кольори, але вибити з себе вонючого і слухняного совка значно важче.

І не треба казати про традиції, це порожній звук. До сторічної російської окупації такої традиції не було.

І ще. Знаєте що об'єднує Україну і росію? Ні, не 2000 км кордону, а 1 вересня і 9 травня. Фотки у фейсбуках українців і росіян в ці дні одні й ті самі. Поздоровляю! Перший день осені вдався. Back in USSR!".

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, коли в Україну прийдуть перші заморозки.

Встигли вчасно: На Франківщині з охопленого вогнем будинку врятували дитину (фото)

четвер, 2 травень 2024, 22:20

В четвер, 2 травня, у житловому будинку в селі Долиняни Івано-Франківського району сталася пожежа. До місця виклику негайно було направлено рятувальників міста Рогатин і добровольців-вогнеборців села Фрага. Полум'я вдалося приборкати, ніхто не постражд...

На щастя, патрульні були поруч: У Києві жінка намагалася стрибнути з Володимирського пішохідного мосту (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:31

У Києві патруль "Муніципальної охорони" попередив спробу самогубства киянки. Про це інформує КМДА, передають Патріоти України. Подія сталася близько 4-ї години ранку в парку "Володимирська гірка". Працівники "Муніципальної охорони" отримали повідомленн...