Знайшов "фашиста": Рабинович влаштував скандал і подає до суду через невдалий вираз Парубія

Нашим політикам варто розуміти, що згадка імені Гітлера в будь-якому контексті завжди провокує скандал.
Рабинович скористався помилкою Парубія. Ілюстрація: соцмережі.

Одіозний лідер партії «За життя!» Вадим Рабинович сьогодні закотив вже міжнародного рівня скандал, заявивши, що подає в суд на спікера парламенту Андрія Парубія за пропаганду фашизму, а також заявив, що звертатиметься до офіційного Берліну з проханням - дати оцінку словам Парубія, передають Патріоти України.

Все це - через констатацію Парубієм на телеканалі ICTV загальновідомого факту: «Я - прихильник прямої демократії. До речі, найвідомішою людиною, яка практикувала пряму демократію, був Адольф Гітлер в 30-х роках. Це потрібно пам'ятати».

Коментуючи новину, український політолог Олексій Голобуцький зазначив, що це дійсно факт, демократія - незвичайна штука, Гітлер потрапив у владу зовсім демократичним шляхом, за нього вільно проголосували громадяни Німеччини. Узурпація функцій сталася вже пізніше. Пряма паралель у нас: цілком демократичне обрання Віктора Януковича. З 12,5 мільйона більшість - цілком чесні голоси реальних виборців, незважаючи на всі маніпулятивні технології і навіть фальсифікації результатів по окремих дільницях. Це - теж демократія. Як і цілком начебто осудні громадяни з паспортами України та правом голосу, готові проголосувати за Медведчука або Рабиновича.
Політолог підкреслює, демократія дійсно всього лише інструмент, притому далеко не ідеальний - нею можна маніпулювати практично в нескінченних межах. Пряма демократія в бідній країні в принципі не призводить до влади відповідальних політиків - доведено не раз і не десять світовим досвідом. Тим більше - в бідній країні з відсутньою політичною елітою, яка розуміє і приймає весь тягар відповідальності за державу і суспільство. За словами Голобуцького, про скандал, як такий можна сказати одне: нашим політикам варто розуміти, що згадка імені Гітлера в будь-якому контексті завжди провокує скандал. Хоча, можливо, на це і був розрахунок.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...