Знаменитий американський актор розчулився, коли довідався про українських пращурів (відео)

​Предки голлівудської зірки - Дастіна Хоффмана - жили в Білій Церкві.

Дастін Хоффман розплакався, дізнавшись про своїх українських предків. Фото: скрін відео

Легендарний голлівудський актор Дастін Хоффман тільки в свої 78 років дізнався про українське "коріння". У відповідній передачі під назвою "Розшукуючи ваше коріння", головним героєм чергового випуску якої стала зірка, оголосили, що предки Хоффмана є вихідцями з Білої Церкви, що під Києвом, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Справа в тому, що в сім'ї актора тема родичів по батьківській лінії була забороненою. Ще до його народження родина Хоффман переїхала з Чикаго, де влаштувалася після прибуття зі Східної Європи, в Лос-Анджелес. Дастіна намагалися виховувати так, щоб він не ставив перед собою питаннями про свої єврейські корені.

Виявилося, що дід і бабуся актора Френк і Естер емігрували в США ще до революції і жили в Чикаго. Коли почалася громадянська війна, що супроводжувалася єврейськими погромами, Френк повернувся на Батьківщину, щоб вивезти батьків - Самуїла і Лібу. У 1921 році його разом з батьком заарештувала ЧК. В результаті, дід і прадід Дастіна були розстріляні. Актор не зміг стримати сліз, коли читав документ про свою прабабусю.

"Зараз, коли люди запитують, хто я, я відповідаю:" Я єврей ". Всі вони вижили, щоб я зміг опинитися тут. Мені так важко це прийняти, адже я походжу з сім'ї, в якій тема родичів не піднімалася, мовляв, "вони нам не потрібні". А насправді батько просто хотів захистити і нас, і маму від цих жахів", - зазначив актор.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно