Знаменитий український художник розповів, як випадково передбачив катастрофу в Чорнобилі

Картину-пророцтво Іван Марчук намалював за два тижні до трагедії.

Частина триптиха "Монолог". Автор - Іван Марчук.

Всесвітньо відомий український художник Іван Марчук за два тижні до Чорнобильської трагедії написав картину, в якій передбачив катастрофу. Про це він розповів "Апострофу" в своєму інтерв'ю, передають Патріоти України.

"У мене є картина "Монолог", написана у 1986 році за два тижні до Чорнобильської трагедії... Пригадую, як у приміщенні спілки композиторів ми вішали картини, а в той період була якась ювілейна дата, і там відбувалися партійні збори. І ось збори закінчилися, вони вийшли, побачили картини і одразу приказали зняти. А коли галас закінчився, то мої картини повернули.

І прийшов туди на виставку один чоловік, подивився на мій триптих і каже: "Ви ж передбачили Чорнобиль". Я придивився ще раз на свої картини, а там люди завислі у повітрі, обрізані, скорбота вселенська, і я зрозумів, що зобразив сотні тисяч людей, що втратили ґрунт під ногами. А картина була написала за два тижні до Чорнобиля", - говорить художник.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

Мобілізація в Україні по-новому: Чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів

середа, 24 квітень 2024, 8:57

Днями в соцмережах з’явились чутки про те, що мобілізація в Україні буде посилена ще більше. У деяких Telegram-каналах було розповсюджено повідомлення про те, що начебто зараз в силових структурах обговорюється питання створення окремого великого підро...