​Знов волонтери креативлять: Українські військові отримали унікальну розробку «очі сови», що не має аналогів у світі

Поки шановні чиновники з «Укроборонпрому» вкладають бюджетні мільярди в не завжди високої якості новинки, патріоти на кухнях та в гаражах створюють справжні дива.

Мова йде про комплекс для денного і нічного бачення під робочою назвою «Сови Мольфара», зазначають Патріоти України. Про це в Facebook повідомили волонтери «Molfar project». Нова розробка складатиметься з чотирьох коліматорних прицілів, що мають змінну кратність. Також в ньому є лазерний покажчик цілі з можливістю «підсвічування» на двокілометрову відстань. Прилад наділений можливістю одночасної роботи в двох режимах, а саме: в інфрачервоному і тепловізорного спектрах.

В комплексі «Сови Мольфара» передбачено і тепловізор. Його наявність посилює безпеку, фіксуючи рух підозрілих об’єктів та оперативного реагування. Тестування, отримання схвальної оцінки від військових фахівців. Новинку передано в один із підрозділів ССО, для роботи в реальних умовах.

Від ідеї створення комплексу до його реалізації пішло всього 7 місяців. (ідея-травень, передача в підрозділ ССО-листопад). Комплектуючі: Україна та від провідних виробників Азії, Європи і Америки, заявляють волонтери. До реалізації проекту долучилося фахівці різних напрямків.

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...