"Золотий ведмідь" поїде в Італію: Став відомий переможець Берлінського кінофестивалю

Фільм "Fuocoammare" ("Вогонь в морі") режисера Джанфранко Розі отримав "Золотого ведмедя" на 66-му Берлінському кінофестивалі.

Джанфранко Розі. Фото: Reuters/F.Bensch

Документальний фільм "Fuocoammare" ( "Вогонь в морі") італійського режисера Джанфранко Розі отримав "Золотого ведмедя" на 66-му Берлінському кінофестивалі. Про це повідомляється в офіційному Twitter премії, пишуть Патріоти України.

Фільм розповідає про життя на італійському острові Лампедуза в Середземному морі, куди з початку 2000-х років прибувають біженці на шляху до європейських країн. Гран-прі Берлінського фестивалю отримав фільм "Смерть в Сараєво" володаря "Оскара" Даніса Тановича.

Нагороду за відкриття нових горизонтів в кіно отримав історичний чорно-білий фільм "Колискова скорботної таємниці". Кращим режисером за версією журі Берлінського фестивалю стала француженка Міа Хансен-Леве. Вона отримала нагороду за драму "Майбутнє".

Кращою актрисою фестивалю стала Тріне Дюрхольм з Данії за роль в картині "Комуна". Приз за кращу чоловічу роль отримав тунісець Мажід Мастура за фільм "Хеді". Приз за кращий сценарій отримав фільм "Сполучені штати любові" польського режисера Томаша Василевського.

Головою журі Берлінського фестивалю була актриса Меріл Стріп. 66-я церемонія вручення премій Берлінського фестивалю проходила з 11 лютого в німецькій столиці, претендентами на найвищу нагороду були 18 кінокартин.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що на Берлінале пройшла акція на підтримку режисера Олега Сенцова.

Ринок відкритий, але : Чому українські біженці тікають із Польщі до Німеччини - пояснення експертки

вівторок, 30 квітень 2024, 10:56

Німеччина є одним з головних напрямків як для українських біженців, так і трудових мігрантів. Цього року в країні дозволили працювати на підприємствах і вчити мову одночасно для заохочення працевлаштування. Про це у коментарі "Главкому" розповіла керів...

Шпигувала за понтонними переправами ЗСУ: СБУ затримала підозрювану, яка працювала на ворога на Донеччині

вівторок, 30 квітень 2024, 10:50

Служба безпеки повідомила про підозру жительці Донеччини, яка співпрацювала з Росією та шпигувала за понтонними переправами ЗСУ в регіоні. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України. Зазначається, що затриманою виявилася 25-річна місцева житель...