Хіти тижня. Головний приз - покидьку та вбивці: На кінофестивалі у США нагороду отримав фільм про російського бойовика за участю Прілєпіна, українці шоковані

Нагородження восьмихвилинного фільму режисера Ленара Камалова Phone Duty одним з головних призів щорічного американського фестивалю Tribeca в Нью-Йорку викликало хвилю обурення.

Фільм з терористом Прілєпіним у Нью-Йорку отримав приз на кінофестивалі. Фото:Голос Америки

У соціальних мережах піднялася буря обурення через нагородження фільму про російського терориста Захара Прілєпіна на відомому кінофестивалі Tribeca в Нью-Йорку. Про це повідомляє Голос Америки, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що на сторінці фестивалю у Facebook під новиною про перемогу фільму режисера Ленара Камалова Phone Duty з'явилося більше декількох сотень гнівних коментарів.

У зйомках цього фільму взяв участь російський письменник і заступник командира батальйону бойовиків "ДНР" Захара Прілєпін.

"Ви щойно звели до нуля репутацію фестивалю. Ганебно давати приз фільму, створеному у співпраці з людиною, яка закликає вбивати українців!", - написав у Facebook народний депутат України Володимир Ар'єв.

"Присудження призу фільму з пропаганди тероризму Phone Duty є ганьбою і я зроблю все, щоб привернути увагу до цього, включаючи через мій аккаунт у Twitter @XSovietNews", - наголосила відомий блогер Сара Херст.

"Ганьба! Чи добре платять за російську пропаганду?", - написала Вікторія Шевченко.

"Герой" фільму Phone Duty, Захар Прилепін має бути ув'язненний пожиттєво за злочини скоєні на українській землі", - переконаний Борис Приваліхін, менеджер з Гаррімана, Нью-Йорк. "Там він колись і буде. Не забудьте надіслати йому диплом, щоб він прикрасив камеру. Що за ідіотське рішення дати нагороду за фільм про злочинця! Хто є ці люди у журі? Що вони знають про неоголошену війну Росії проти України? Більше 10 000 українців вбито, мільйони переміщено. "Гуманізована війна?!", - обурюється глядач.

На прохання видання ситуацію прокоментував нью-йоркський кінокритик Годфрі Чешир: "я розумію, чому фільм отримав приз. Він драматичний і дуже добре відзнятий. Я розумію суть заперечень, однак, не певен, що фестивалі мають судити фільми за політичними, а не художніми критеріями. Однак, це дискусійне питання".

Інша точка зору у російського кінокритика Катерини Барабаш. "Історія з нагородженням фільму Phone Duty - відмінний аргумент на користь того, що не існує мистецтва поза політикою, - вважає Барабаш. - Коли починаються розмови про те, що мистецтво не повинно йти за політикою, розумієш, що людина, яка це каже, плювати хотіла і на те і на інше.

І це чудовий приклад. Журі Tribeca зневажило політику, побачивши у фільмі лише художні переваги. І тому, головний приз, по суті, отримав терорист, екстреміст, шовініст і сталініст Захар Прилепін, учасник збройної агресії на території сусідньої країни. Так чи треба відвертати носа від "мерзенної політики", чи потрібно робити вигляд, що люди мистецтва далекі від мирського? Звичайно, можна і так, але тоді не варто дивуватись, що сторінку історії світового кіно отримують покидьки", - застерігає Барабаш.

Фестиваль був заснований в 2002 році Робертом Де Ніро, Джейн Розентол і Крейгом Хеткоффом як відповідь ділового та культурного співтовариства Нью-Йорка на теракти 11 вересня 2001 року. Фестиваль був покликаний відродити мистецтво на нижньому Манхеттені - районі, який особливо постраждав від теракту.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...