Зоозахисники врятували від смерті рідкісного блакитноокого орангутанга-альбіноса (фото)

Тварину відбили у місцевих жителів на індонезійській частині острова Борнео.

Зоозахисники врятували від загибелі рідкісного орангутанга-альбіноса з блакитними очима. Фото: AFP.

5-річну самку з незвичайною світлою шерстю і блакитними очима вдалося відбити у місцевих жителів. Звичайні орангутанги мають червонувато-коричневу шерст і темні очі. У Борнейськом фонді щодо захисту орангутангів (BOSF) заявили, що з таким рідкісним ссавцем зустрічаються вперше, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Орангутанги зустрічаються рідко, а орангутанги-альбіноси - ще рідше. BOSF був заснований 25 років тому, ми ніколи раніше не бачили альбіносів орангутанга в нашому реабілітаційному центрі", - розповів представник організації Ніко Герма.

На фотографіях тварини видно кров навколо її носа. Травми вона явно отримала під час боротьби з місцевими жителями, які її захопили і утримували за гратами.

Борнейські орангутанги знаходяться під загрозою зникнення - за крок до вимирання. Кількість ссавців почала стрімко скорочуватися через вирубку тропічних лісів.

В даний час за оцінками експертів на Борнео мешкають близько 100 тисяч таких тварин, до 2025 року їх кількість може скоротитися вдвічі - до 47 тисяч. Альбіноси серед орангутангів трапляються вкрай рідко.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...