"Зробимо світ трохи кращим": Поляків закликають вивчати українську з білбордів (фото)

Поляки позитивно висловилися щодо ініціативи. Наголошують, що такий прояв гостинності до українців є дуже вірним.​

Люблін. Фото: соцмережі.

У польському місті Люблін розпочалася компанія, яка заохочує місцевих мешканців запам'ятовувати слова і вирази українською мовою. На думку активістів, це дозволить краще познайомитися зі своїми сусідами та налагодити відносини, повідомляють Патріоти України із посиланням на місцевий портал Любліну.

На вулицях міста можна побачити рекламні щити з українськими привітаннями. Вони написані латинкою та перекладені польською. Організатори акції хочуть, аби Люблін став новим домом для тих, хто цього потребує.

"У Польщі дуже багато українців. Вони навчаються, працюють і торгують тут. Ми зустрічаємося з ними щодня на роботі, в школі, в кафе і магазинах. Але їхня мова нова для більшості з нас. Ми хочемо запропонувати невелику акцію, яка зробить наш світ трохи кращим", – наголосили організатори.

Власним коштом вони прикрасили вже п'ять білбордів, проте для встановлення інших – бракує грошей. Один рекламний щит коштує 500 злотих на місяць. Поляки позитивно висловилися щодо ініціативи. Наголошують, що такий прояв гостинності до українців є дуже правильним.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...