Зробити з дурня генія вже не фантастика: Вчені створили пристрій, що радикально прискорює навчання

Новинку успішно протестували на макаках. Фахівці запевняють, що винахід зробить розумнішими більшу частину людства.

Група вчених, яка фінансується DARPA, створила девайс, який дозволяє до 40% підвищити здібності до навчання, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Пристрій не вимагає імплантації в мозок, стимулюючи роботу сірої речовини впливом електричного струму - використовується вже давно відомий метод мікрополярізаціі. Вчені стимулювали префронтальну кору макак і змушували їх виконувати завдання, пов'язані з асоціативним навчанням. Була також контрольна група макак, що не підключалась до електродів. Після завершення випробувань з'ясувалося, що макакам з контрольної групи було потрібно в середньому 22 спроби, щоб отримати винагороду за правильні дії, а при стимуляції пристроєм це вдавалося з 12 раз.

Вчені безпосередньо пов'язують стимуляцію мозку зі збільшенням здатності до навчання. Експерементатори спеціально націлилися на префронтальну кору. Вона відповідає за найрізноманітніші типи активності. Там запрограмовані деякі когнітивні функції, працездатність контекстної пам'яті та інші. Префронтальна кора також пов'язана з усіма іншими відділами кори головного мозку. Дослідження показали, що вплив на цю область збільшило зв'язки й між іншими відділами, нейрони активізувалися, що підвищило загальну продуктивність мозку.

Отже дослідники дійшли висновку, що метод можна вважати ефективним. Він може привести до створення дешевих неінвазивних технологій стимуляції мозку людей. Дослідження проводилося в рамках програми DARPA по відновленню / стирання пам'яті. Агентство давно хоче «зламати» мозок людини, щоб навчити солдат швидше стріляти або вивчати іноземну мову. Наприклад, недавно виділило понад $ 50 млн восьми командам дослідників, які вивчають вплив електричної стимуляції на нервову систему.

Директор DARPA Джастін Санчес навіть вважає, що людство вже на порозі злиття людей і машин. А в найближчі 3-5 років медики можуть отримати в своє розпорядження пристрій, який допомагати ме людям з пошкодженнями мозку формувати спогади.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....