Звіряче вбивство тварин в зоопарку: У Миколаєві отруїли пуму і снігового барса (фото)

​Тваринам свідомо кинули м'ясо з отрутою.

Директор зоопарку Володимир Топчій з малюками убитого барса. Фото: NikLife.

У зоопарку Миколаєва невідомі в неділю, 28 серпня, отруїли самця сніжного барса. Раніше в вольєрі виявили мертвою самку пуми. Про це розповів директор зоопарку Володимир Топчій, пишуть Патріоти Україниз посиланням на Нескучные новости.

"Отруїли сьогодні барса. Це було кинуте свідомо м'ясо з отрутою. Він помер дуже характерно, як знаєте, буває, труять собак таблетками від туберкульозу. Барс помер абсолютно такою ж картиною. Була піна з рота і все інше", - зазначив Топчій.

"О другій годині прийшли на годування, він (барс - Ред.) був абсолютно нормальний і здоровий. Дівчатка його нагодували, пішли і буквально через 15 хвилин, як по писаному, люди прибігли: "У вас там сніжний барс бігає по клітці і з рота піна ". Прийшли, а він вже в судомах був. Протягом 45 хвилин ми нічого не встигли зробити", - додав директор.

За його словами, на місце події викликали поліцію, але правоохоронці так і не знайшли свідків злочину.

Топчій зазначив, що боротися з таким явищем дуже важко, тому що через зоопарк щодня проходять сотні і тисячі відвідувачів.

"Скрізь написано "Тварин не годувати ". Але всі думають, що це так, написано заради шкідливості директора. А потім, коли людина кидає, його ж за руку не впіймаєш. Я сьогодні обходив територію, у нас всы вольєри закидані печеньками. Я розумію, пряник можна кинути мавпі або коню дати, але сніжному барсу ?! Його клітка вся засипана пряниками", - розповів він.

Топчій припустив, що отруїти тварин могли не випадково, адже на наступному тижні в зоопарк приїде комісія Європейської асоціації зоопарків та акваріумів.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...