Звірства кривавого режиму: На Житомирщині виявили масове поховання людей, закатованих більшовиками (фото)

Фахівці Житомирського обласного архіву вже знайшли документи, що підтверджують початкову робочу версію про причетність до нелюдського знищення мирного населення представників більшовицьких "продзагонів".

Знайдені останки закатованих людей. Фото:zhitomir.lifeУ місті Великий Шумськ на Житомирщині виявили масове поховання понад сотні людей, закатованих більшовиками в 1919-1921 роках при "розкуркулюванні". Про це повідомляє zhitomir.life, передають Патріоти України.

За словами пошуковців, на місці проведення робіт вже виявили останки 129 осіб. Вони мають сліди механічних пошкоджень, що свідчить про смерть в результаті ударів тупими і гострими предметами.

У той же час фахівці Житомирського обласного архіву вже знайшли документи, що підтверджують початкову робочу версію про причетність до нелюдського знищення мирного населення представників більшовицьких "продзагонів".

За архівними документами вдалося встановити, що масові вбивства людей належать до періоду 1919-1921 років. Пошуковики встановили, що убитих селян поховали в старому окопі часів Першої світової війни, поблизу від старої школи. Після цього ніяких згадок про них не було.

Відзначається, що залишки тіл планують перепоховати на території Житомирського району.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...