"Звичайний боєць, на передовій був місяць. Більше користі приносить в інформаційній площині для боротьби з РФ": Комбат Пашиніна охарактеризував російського актора

Андрій Гергерт зізнався, що схвалює не усі дії Анатолія Пашиніна, хоча і визнає за ним право вчиняти так, як він вважає за краще.

Андрій Гергерт. Фото: соцмережі.

Російський актор Анатолій Пашинін відвоював у лавах Української добровольчої армії (УДА) майже два місяці, й уже понад рік є частиною інформаційної кампанії проти РФ, передають Патріоти України.

Коментуючи заяву актора про можливе прослуховування його розмов і загроз з боку спецслужб, командир 8-го батальйону УДА Андрій Гергерт зазначив: "Логічно, що СБУ слухає усіх і все, тим більше бійців на передовій, і нічого в цьому поганого немає. Є різні ситуації".

За його словами, до Пашиніна може бути більш пильна увага через те, що він досі є громадянином Росії, хоча сам не бачить загрози з боку актора. У той же час Гергерт допускає можливість проведення подібних дій спецслужбами у профілактичних цілях.

У відповідь на прохання журналіста охарактеризувати Пашиніна як бійця після року служби, комбат повідомив наступне: "Пашинін воював у підрозділі до двох місяців, а як інформаційний привід працює вже рік".

"Він звичайний боєць, не якийсь екстраординарний, і, наприклад, він на передовій був один місяць, а хлопці по три роки вже, як його охарактеризувати? Був чоловік, приїхав із доброї волі, сказав, що хоче воювати. Так, будь ласка, нехай воює. Він більше користі приносить в інформаційній площині для боротьби з РФ", — додав він.

За словами Гергерта, зараз Пашинін не знаходиться на передовій — "він в Києві, піднімає якусь революцію, рятує там усіх". І, на думку комбата, СБУ якраз почало перевіряти російського актора за його останні неоднозначні заяви щодо України й українців. На думку Гергерта, Пашинін ходить по дуже слизькому льоду.

"Напевно, через заяви, які він там робить, що "все в Україні пропаще"... Або як він там говорив. Був би я СБУшником, я б сам за нього взявся. До людини, яка таке меле, виникають запитання. Якщо ти воював за цю землю, то яке ти маєш право так поводитися. Він по дуже слизькому льоду ходить. Коли ми були його основою, його охороною — це було одне, а коли нас не буде поряд, подивимося, як він впорається", — зазначив комбат.

Гергерт заявив, що не збирається захищати Пашиніна у його боротьбі з СБУ. "Ні, не готовий. Він звичайно має право говорити, це його вибір, ми добровольці, але має бути межа. Він має право діяти, як вважає за потрібне, але й повинен за це відповідати", — заявив Гергерт.

Джерело: Обозреватель

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...