Звичайний побутовий сепаратизм: Батьки учнів київської гімназії пересварилися через допомогу воїнам АТО (фото)

На третьому році війни, в серці України - в місті Києві - є люди, які не вважають воїнів АТО захисниками і мріють про Москву.

У Слов'янської гімназії (вул. Драгоманова, 10-в) в Києві розгорівся скандал між батьками після того, як в школі запропонували їм при можливості допомогти речами і ліками воїнам АТО. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала мешканка Києва Тетяна Попова, яка опублікувала скріни з листування батьків в Viber, передають Патріоти України.

"Почалося все з повідомлення класного керівника про збір допомоги для АТОшникам в школі", - повідомила Попова.

Як видно зі скрінів, згодом між батьками дітей з 5 класу розгорілася суперечка.

Одна з мам, Світлана, наполегливо висловлювала свої сепаратистські погляди.

"Мені і моїй родині ніколи і нічим не загрожували мої співвітчизники з Донбасу. Калічити їх душі (дітей - Ред.) тим, що зараз відбувається - змушувати малювати малюнки атошникам або збирати їм милостиню - це абсолютно неприйнятно", - підкреслила Світлана.

Жінку з сепаратистськими поглядами в листуванні батьків підтримав її чоловік Вадим.

"Ніхто не сміє примушувати мою дитину писати листи людям в армії, які "утюжать" мирне населення Донбасу", - написав чоловік.

Варто відзначити, що Тетяну, яка спробувала заперечити Світлані, яка написала, що українські воїни -не захисники, ніхто з батьків не підтримав.

А класний керівник, яка розмістила оголошення про допомогу АТОшникам, написала: "Не думала, що звернення викличе бурю емоцій. Вважаю, що не варто використовувати цю групу для з'ясування відносин. Я не хочу, щоб через переконання батьків завтра довелося рознімати дітей".

В результаті обох жінок адміністратор видалив з групи.

Тетяна написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що планує поспілкуватися з керівництвом школи і СБУ.

За словами жінки, її обурило те, що "батьки не усвідомлюють важливості цієї теми (війни на Донбасі -. Ред.), і відносять її до тих, які не варто зачіпати в обговоренні".

"Як захистити свою дитину від впливу людей, які вголос і не соромлячись називають наших військових вбивцями?", - наголосила Тетяна.

Столичний журналіст Віталій Гайдукевич підтримав позицію Попової.

".. Київ. Третій рік війни. Слов'янська гімназія. Побутовий сепаратизм. Як на рівні батьків одного класу - масовий побутової сепаратизм", - підкреслив Гайдукевич.

Він звернув увагу міністра освіти і Служби безпеки на даний випадок.

"Що робити школі з такими батьками? Лілія Гриневич, вам буде цікаво почитати. Що робити, Служба безпеки України? Те, що в головах величезної кількості дорослих в центрі столиці воюючої країни - "Москва", а не Україна... Це повний провал гуманітарної політики та інформаційної також і тут ще хтось роздумує, чи треба масштабна українізація", - написав Гайдукевич.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...