Звинуваченого у навмисному вбивстві поліцейського Олійника відновили на посаді (відео)

Правоохоронець, який торік застрелив 17-річного пасажира BMW, каже, що стріляв на законних підставах, а батьки загиблого вимагають для нього пожиттєвого вироку.

Сергія Олійника поновили на посаді. Фото:скрін відео

Поліцейський Сергій Олійник, якого обвинувачують у навмисному вбивстві 17-річного пасажира BMW, поновився на роботі в Нацполіції. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Правоохоронець каже, що стріляв на законних підставах, а батьки загиблого вимагають пожиттєвого вироку.

Рідні загиблого кажуть, що не виправдовують водія, адже, за їхніми словами, патрульний стріляв у вже зупинене авто.

Олійник натомість твердить, що уникнути стрілянини не міг – працював задля затримання злочинця, котрий їхав зі швидкістю 180 км/год містом і представляв собою загрозу для випадкових перехожих і водіїв.

Суд у цій справі було призначено на 10:00 ранку, однак спершу його перенесли на 13:00, а потім узагалі скасували. У суді пояснили, що засідання зірвалося з технічних причин, а нове призначене за тиждень.

На ньому мають допитати водія BMW Ростислава Храпачевського, який у цій справі проходить, як потерпілий. В іншому провадженні він за спротив поліції є обвинуваченим і йому загрожує 2 роки ув'язнення.

Поліцейському ж світить від 10 років до довічного, але наразі він поновився на посаді.

"Мені доручили виконувати адміністративні обов'язки у відділі опрацювання матеріалів ДТП. Тому я щодня виходжу на роботу і займаюсь технічною й адміністративною роботою", - розповів Олійник.

Нагадаємо, 7 лютого 2016 року київські патрульні переслідували 4 хлопців на BMW, в результаті чого відкрили вогонь і смертельно поранили 17-річного порушника.

Пізніше у поліції розповіли подробиці погоні. За словами тодішнього начальника Управління патрульної поліції Києва Юрія Зозулі, порушники не реагували на жодні вказівки патрульних і грубо порушували правила дорожнього руху, створюючи серйозну загрозу для оточуючих.

18 лютого Печерський районний суд Києва на два місяці заарештував поліцейського Сергія Олійника, який під час погоні застрелив неповнолітнього пасажира автомобіля BMW.

2 березня поліцейського Сергія Олійника відпущено рішенням Апеляційного суду під домашній арешт.

У квітні Олійнику продовжили арешт на 2 місяці.

У серпні запобіжний захід у вигляді домашнього арешту знову продовжили.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...