"Звинувачують мене в тому, що я на ринку біля автовокзалу нецензурно лаявся", - архієпископ Климент

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Православної церкви України Климент повідомив, що його везуть із Центрального "райвідділу поліції" окупованого Сімферополя в Київський.

Архієпископ Климент. Фото: Фейсбук.

Затримання в окупованому Криму архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України (ПЦУ) Климента російські силовики пояснюють нецензурною лайкою священнослужителя. Про це він повідомив виданню "Крим.Реалії", передають Патріоти України.

"Випустили мене з Центрального райвідділу [поліції]. Тепер везуть до Київського райвідділу міста Сімферополя. Звинувачують мене в тому, що я перебував на ринку біля автовокзалу й нецензурно лаявся", – сказав Климент.

Він зазначив, що самопочуття в нього нормальне. Адвокат Еміль Курбедінов, який перебуває поруч із Климентом, написав у Facebook, що архієпископу загрожує адміністративний арешт.

Архієпископа ПЦУ затримали в Криму 3 березня. Він збирався їхати в російський Ростов-на-Дону на зустріч з українським політв'язнем Павлом Грибом. Климент повідомив, що затримання російські силовики нібито пов'язують із крадіжкою з його церкви в Сімферополі.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...