Підірвався на ворожій міні: Воїн АТО потребує допомоги, щоб лікарі врятували йому зір (відео)

Євген Редька отримав дві нагороди, але не може навіть побачити їх - він втратив одне оке, за інше наразі борються лікарі

Євген Редька постраждав при спробі знешкодити міну. Фото: скрін відео

26-річний боєць Євген Редька підірвався на міні, яку встановили терористи на дорозі під Маріуполем. Зараз воїн в тяжкому стані знаходиться у головному військовому шпиталі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "5 канал".

"Кілька тижнів між життям та смертю - кома, зупинка серця під час операції, повернення до свідомості і знову її втрата. До шпиталю 26-річного Євгена Редьку доправили з-під селища Гнутове під Маріуполем. Він був у тяжкому стані. Під час бойового завдання боєць із напарником перевіряли дорогу. Виявили протитанкову міну, і підірвалися під час спроби знешкодити її", - йдеться у телесюжеті.

"Вставили заряд - я і напарник мій. Але не підірвали до кінця. Хотіли поставити другий заряд на міну - але вона як спалахнула", - розповів військовослужбовець 56-ї мотопіхотної бригади ЗСУ Євген Редька.

Поряд із ліками на тумбочці біля ліжка - дві нагороди від громадських організацій - орден за мужність та відвагу й нагрудний знак - за гідність та честь.

Свої нагороди Євген Редька поки що не може побачити - лише в руках тримав. Після вибуху він втратив одне око і нині бореться, щоб врятувати друге.

"Великі ушкодження м'яких тканин нижньої кінцівки. Там виконано певний ряд оперативних втручань, закриті рани шкірними клаптями і також процес загоєння іде без ускладнень",- розповідає начальник клініки Головного клінічного військового госпіталю Ігор Славка.

Від Євгена не відходить його старший брат Сергій та мама. Вони сподіваються забрати Євгена додому, до рідного Запоріжжя. Але попереду ще кілька серйозних операцій на оці та на обличчі.

Родичі та герой дякують усім, хто бажає допомогти. Хто словом, хто молитвою, хто грошима. Бажаємо нашому воїну найшвидшого одужання!

Номери карткок для допомоги:

"Ощадбанк"

4790700007695878

"Приватбанк"

4149497871916435

Редька Євген Олександрович.

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Одеса готується до пляжного сезону під час війни: Чого чекати і чи можна буде відпочивати

середа, 27 березень 2024, 5:00

Якщо військова і погодна ситуація сприятимуть оздоровленню людей на морі - влада Одещини докладе максимум зусиль, аби організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв’ю "Главкому", переда...