150 тис. тушок на заклання: ISW оцінив, як "завершена" мобілізація вплине на бойову міць окупантів в Україні

На думку аналітиків, загалом 150 тисяч мобілізованих військовослужбовців буде розгорнуто для бойових дій в Україні після завершення навчання

У війні в Україні російські загарбники не домагаються значного прогресу в районі Бахмута, Донецької області або деінде вздовж лінії фронту. І навіть завершена мобілізація у РФ не зможе виправити ситуацію. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики Інститут вивчення війни вважають, що «завершена» мобілізація в Росії навряд чи вплине на бойову міць Росії, вважають фахівці.

У звіті ISW вказується, що російський диктатор Володимир Путін описав співвідношення 50 на 50 між мобілізованим персоналом для бойових та допоміжних операцій в Україні. Це співвідношення передбачає, що загалом 150 тисяч мобілізованих військовослужбовців буде розгорнуто для бойових дій в Україні після завершення навчання, ймовірно, десь у листопаді.

Проте, за словами аналітиків, направлення Росією 41 тисячі погано навчених військовослужбовців в Україну, можливо, тимчасово зміцнило російські оборонні лінії, хоча ці резервісти ще не зіткнулися з тяжкістю великого і підготовленого українського контрнаступу.

Розгортання не призвело до значного збільшення бойової сили Росії. Таким чином, розгортання додаткових 110 тисяч мобілізованих у бойових частинах навряд чи змінить траєкторію війни, вважають експерти.

Разом з тим зазначається, що російська пропаганда просуває версію про те, що їхні військові домагаються значних успіхів у Бахмуті, імовірно, для підвищення морального духу російських сил та покращити особисте становище фінансиста "групи Вагнера" Євгена Пригожина, чиї війська значною мірою відповідальні за мінімальні успіхи в цьому районі.

Проте ж, за інформацією аналітиків, окупанти здійснили обмежене просування до українського опорного пункту в Бахмуті, але дуже повільними темпами і з великими втратами.

Пригожин визнав повільний темп наземних операцій групи навколо Бахмута 23 жовтня і заявив, що сили Вагнера просуваються лише на 100-200 м на день. Це, за його, як пише ISW, абсурдним твердженням, є нормальною швидкістю для сучасного наступу. Заяви росіян, як зазначається, насправді є перебільшеними.

Ключові висновки аналітиків:

  • Російські сили не досягли значного прогресу в районі Бахмута, Донецької області або десь уздовж лінії фронту.
  • Президент РФ Володимир Путін та міністр оборони Сергій Шойгу оголосили про закінчення часткової мобілізації.
  • Можливо, Путін намагається реабілітувати імідж Шойгу в інформаційному просторі, щоб протистояти зростальному впливу військового угруповання силовиків.
  • Зростання впливу фракції силовиків продовжує розколювати провоєнну російську спільноту.
  • Українські сили ведуть контрнаступальні операції у напрямку Кремінна та Сватове.
  • Російські сили продовжували перекидати мобілізований особовий склад та займати оборонні позиції на західному березі річки Дніпро у Херсонській області.
  • Українські сили вели контрнаступальні операції на північному заході Херсонської області.
  • Російські сили продовжували наземні атаки на Донеччині.
  • Російська окупаційна влада завершила «евакуацію» частини окупованої Херсонської області.
  • Російська окупаційна влада планує до 30 жовтня нав'язати російське громадянство українським громадянам в окупованих частинах України, ймовірно, для того, щоб легалізувати примусову мобілізацію українських цивільних осіб у рамках осіннього призовного циклу 1 листопада.
  • Російська окупаційна влада продовжує свої спроби стерти українську історію, культуру та національну ідентичність в окупованих Росією частинах України.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...