300 тисяч мобілізованих у Росії - лише на папері: Військовий експерт розповів, куди поділися ще 160 тисяч "мобіків"

В Росії після першої хвилі мобілізації заявили, що призвали 300 тис. осіб, із яких 140 кинули воювати проти України. Проте попереду – нова хвиля мобілізація в РФ, а на фронті досі не видно решти 160 тис. мобілізованих у першій хвилі. Про це в інтерв’ю розповів заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь, передають Патріоти України.

"Вони оголошували набір близько 300 тисяч. Потім називалися різні цифри, зокрема й Путіним, і Шойгу, і Герасимовим, і Суровікіним – що 140 тисяч начебто вже були відправлені на фронт. А інших ніхто не бачив. Тобто, очевидно, що близько 300 тисяч – теоретично по паперах", – зауважив експерт.

"Росія – це дуже дивна країна і вони можуть дурити один одного. Я не виключаю, що Путіну доповіли про 300 тисяч, а насправді призвали 220. І 80 тисяч десь пропали, оскільки на кожного мобілізованого можна щось списати та заробити непогані гроші. Це реальність, це Росія", – додав Самусь.

Він зауважив, що 140 тис. мобілізованих росіян справді могли бути відправлені на фронт, адже це видно і на полі бою, і по втратах окупантів. Проте невідомо, куди поділися решта 160 тис. мобілізованих із названої офіційної цифри у 300 тис.

"Ок, припустимо, що 140 тисяч вони утилізували, але ми не бачимо фізично інших 160 тисяч, якщо говорити про 300 тисяч. 160 тисяч – це немало, це величезна група військ, яка дорівнює тим військам, які Росія приготувала за багато років, і десь на кінець січня минулого року вона мала це угруповання, яке якраз готувалося до наступу на Україну. Я підозрюю, що генерали трішки і тут обдурили, можливо, когось. Але головне – що вони обдурили самих себе", – розповів експерт.

У цьому ж контексті він додав, що коли Міноборони РФ оголосило про запит на додаткову мобілізацію у кількості 500 тис. осіб, очевидно, на це були закладені величезні суми грошей.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Російський" військовослужбовець, який відкрив вогонь по "своїх", виявився жителем окупованих територій

субота, 4 травень 2024, 19:53

"Російський" військовослужбовець відкрив вогонь по "своїх" і розстріляв шістьох командирів із 70-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на джерела з боку противника, передають Патріоти України. Росіяни роз...

"Щиро бажаю, щоб так само "народжувалося життя" в твоєму місті": Андрій Бєдняков висміяв ведучу з РФ, яка їздила на ТОТ

субота, 4 травень 2024, 19:14

Український ведучий і гуморист Андрій Бєдняков публічно висловився про російську телеведучу, блогерку Настю Івлєєву, яка днями зганьбилася своєю пропагандистською позицією, передають Патріоти України. Так, у своєму фотоблогу Андрій іронічно звернувся д...