Аналітики ISW констатували, чому РФ частіше стала використовувати дрони-камікадзе

Російські окупанти змушені частіше використовувати бойові безпілотники для атак на українські об'єкти критичної інфраструктури, оскільки у них закінчуються запаси високоточних ракет.

У ніч проти 30 грудня Росія атакувала Україну 16 дронами-камікадзе типу Shahed-131 і 136. Система протиповітряної оборони збила всі ворожі БПЛА, відзначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Обстріл відбувся після масованого ракетного удару РФ по українській критичній інфраструктурі 29 грудня. Тоді загарбники випустили 23 безпілотники. А ще 30 ворог випустив у ніч на 19 грудня та 13–14 грудня", – ідеться в повідомленні.

Збільшення темпів атак може свідчити, що російські сили накопичили більше дронів після тритижневого періоду (від 17 листопада до 7 грудня). Це значить, що РФ отримала або очікує отримати нову партію безпілотників з Ірану.

В Інституті вивчення війни припускають, що окупанти збільшили темпи атак БПЛА, намагаючись підтримувати свою кампанію проти критично важливої інфраструктури, враховуючи вичерпання запасів високоточних ракет.

"Українська ППО нещодавно довела свою високу ефективність у знищенні бойових дронів-камікадзе Shahed. Однак росіяни, ймовірно, продовжуватимуть використовувати збільшену кількість цих систем для атак на цивільні об'єкти у своїй помилковій спробі змусити Київ до переговорів", – підсумували аналітики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Увели з-під носу у Росії: Україна може отримати десятки МіГів та СУшок, продані з арсеналів Казахстану. Військовий експерт розповів, як це допоможе авіації ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 0:55

Повітряні сили України можуть отримати 81 радянський літак, серед яких Су-24, МіГ-23, МіГ-27 та МіГ-29. Вся ця техніка була виставлена на продаж Казахстаном восени 2023 року та придбана одним покупцем. Щоправда, є один нюанс – усі вони небоєздатні, але...

СБУ підрубає економічні ноги військового колоса Росії і обрубає частину збройних рук. На частку ЗСУ лишається робота з усім гігантським "тулубом", - Голобуцький

неділя, 28 квітень 2024, 0:30

"Хороша ніч: палали два НПЗ і військовий аеродром ворога. СБУ добре попрацювала. Накрили (разом з ЗСУ) військовий аеродром «Кущевск», а також Ільський та Слов’янський НПЗ на Краснодарщині. На аеродромі, який дуже естетично палав після влучання, були де...