Армія Путіна має бути знищена: "Навесні по деморалізованій, зав’язлій у безплідних атаках, знекровленій армії і вдарять ЗСУ", - Альфред Кох

Схоже, що очікуваний російський наступ починається. У всякому разі, з'явилася нова ділянка активних бойових дій - Запорізький напрямок. Росіяни почали наступ у напрямку Оріхового і Гуляйполя. Поки нічого страшного не сталося і ЗСУ вдається їх стримувати. Але, тим не менш, якесь просування там є, вважає колишній віцепрем'єр росії, економіст Альфред Кох, передають Патріоти України.

«Навколо Бахмута йде страшний, безперервний бій, і обидві сторони зазнають великих втрат, — написав він у соцмережах. — Так само росіяни активізувалися в районі Авдіївки та в інших місцях у районі Донецька. У будь-якому разі можна констатувати, що агресор активізувався, незалежно від того, розпочався той самий «наступ, на який усі чекають», чи це щось інше.

«Раммштайн-8» закінчився двозначно. З одного боку, абсолютно очевидним є різке зростання обсягів і якості зброї, що поставляється Україні, а з іншого — того рішення, на яке всі чекали — дозволу від Німеччини на постачання в Україну танків Leopard-2, так і не сталося.

Можливо, піар-ефект від цього «Рамштайна» виявився змазаний тому, що, по-перше, багато рішень, які там було ухвалено, було анонсовано заздалегідь і вони не стали приємним сюрпризом для всіх, хто бажає перемоги Україні, а по-друге, тому, що в масовій свідомості постачання в Україну Leopard-2 стали Idee fix.

Мені здається, що якесь «розчарування» від результатів цього «Рамштайна» не цілком справедливе. Дійсно, за останні пару тижнів нас перегодували новинами про все нові й нові рішення західних партнерів. Це і нові системи ППО, і бронетранспортери, і БМП, нові поставки РСЗВ (одних нових HIMARS — 18 штук), це і нові бомби-ракети з дальністю 150 км тощо.

Зрозуміло, ефект був би сильнішим, якби про ці поставки ми дізналися тільки сьогодні й про всі відразу. Але кожна країна (а точніше — її політики) прагнуть тепер наввипередки більш випукло продемонструвати саме свої заслуги перед Україною, і тому біжать попереду паротяга. А з іншого, Шольц у цих перегонах раптом виявився явним аутсайдером. Він із невідомих причин тягне з дозволом щодо Leopard-2 і має тепер вигляд білої ворони в загальному хорі інших українських союзників".

За словами Коха, причини затримки дозволу на постачання німецьких танків Україні йому, як і мільйонам інших, невідомі. «Тут можна будувати які завгодно теорії: від звичайного фірмового боягузтва Олафа Шольца, до зв'язків нового міністра оборони Бориса Пісторіуса зі своїм земляком і «молочним братом» Герхардом Шредером (і далі свою фантазію можна вже не обмежувати).

Але я, як і раніше, переконаний, що це рішення все одно буде ухвалено і на термінах підготовлюваного весняного наступу ЗСУ не позначиться. Зараз, на мій погляд, важливіше зосередитися на підготовці до російського наступу, що поступово починається, а не на аналізі причин такої дивної поведінки німецького канцлера.

У Німеччині він за це ще своє отримає і в бундестазі, і від своїх колег по правлячій коаліції, і від опозиції, і від простих громадян. Сьогодні по телевізору кожен другий і опитуваних на вулиці німців говорив, що їхній канцлер «наклав у штани».

У будь-якому разі Німеччина вже анонсувала новий пакет військової допомоги Україні в 1 млрд євро і це не може не радувати. Зрештою нові Gepаrd і Marder, IRIS та інші вироби німецького ВПК теж не завадять Україні в боротьбі з ворогом. Усі аналітики сходяться на тому, що зараз розпочався вирішальний момент війни, і від того, чи встоїть Україна перед цим новим російським наступом, залежить увесь подальший перебіг війни. Якщо не встоїть — то самі знаєте що… А ось якщо встоїть…"

Більшість експертів, додає економіст, вважає, що на третій наступ у путіна вже не вистачить ресурсів. «І якщо в солдати путін ще може забрити російських мужичків силою, а озброїти їх можна самими калашами без патронів, і то через одного, то ось із вірою в можливість виграти цю війну втретє (після двох поразок) буде непросто. І тут мова вже йде не про віру народу. Нею путін давно вже не цікавиться. Я в даному випадку говорю про віру в перемогу його офіцерів і генералів і навіть його, путіна, найближчого оточення. Я не впевнений, що ця віра і зараз є, а ось після безуспішного другого наступу її не буде і поготів. А без цієї віри перемогти неможливо… І ось тоді по цій деморалізованій, зав'язлій у безплідних атаках, знекровленій армії і вдарять ЗСУ. Якраз навесні. Навряд чи вона встоїть. Адже не встояла ж вона в аналогічних умовах восени минулого року під Харковом. Так що справа наша права. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...

"Гуманизм привел к массовой бойне": Пропагандист Кремля пожалкував, що по Донбасу не вдарили ядерною зброєю

четвер, 25 квітень 2024, 19:42

Російський пропагандист вважає, що давно треба було завдати ядерного удару по Україні. Мовляв, тоді б "усього цього не було". Про це пише журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. Йдеться про Z-блогера Владислава ...