Беня з партнерами в облозі: "Венедіктова визнала законність націоналізації "ПриватБанку" і підтвердила, що депозити Суркісів повернуті не будуть", - Бутусов

"Людина Зеленського-2" в Генпрокуратурі розвіює сумніви, що голова держави веде двурушницьку політику з МВФ щоб не образити свого благодійника, котрому зобов'язаний своїми статками та нинішнім статусом. У цьому переконую Юрій Бутусов, зазначають Патріоти України. Далі мовою оригіналу.

"Генеральний прокурор Ірина Венедіктова фактично визнала законність націоналізації "ПриватБанку", і її виступ однозначно вказує на позицію держави в цьому правовому спорі: не віддавати Коломойському і власникам депозитів жодних коштів "Привату", - написав Бутусов.

Також Венедіктова не збирається повертати Суркісам кошти з депозитів у розмірі 250 млн доларів.

"Сім'я позивачів (маються на увазі Суркіси. - Ю.Б.) під час націоналізації "ПриватБанку" потрапила під ознаки пов'язаних з банком осіб, з усіма визначеними законодавством наслідками. До них був застосований загальноєвропейський механізм "bail-in". Він дозволяє врегулювати неплатоспроможність банків або її високу ймовірність за рахунок внутрішніх джерел, зокрема, шляхом списання власних коштів акціонерів (Коломойського, Боголюбова - Ю.Б.)", - сказала Венедіктова.

Процедура bail-in - нова для нашої банківської системи. Це не покарання і не санкції, а заходи, покликані стимулювати власників банку і пов'язаних з банком осіб не обнуляти активи і утримувати банк на плаву, підкреслює Офіс Генерального прокурора.

"Фактично Венедіктова визнала законність дій Нацбанку в 2016-му році", - зазначає Бутусов.

Журналіст робить висновок, що держава не змінить позицію в справі "ПриватБанку" і продовжить курс на виконання вимог МВФ.

"Таке трактування Венедіктовою справи "ПриватБанку" показує, що позиція держави чітко визначена. Тепер будь-яка зміна цієї позиції призведе до скандалу", - підсумував Бутусов.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...