"Білорусь і є - отой "порядочный человек" есересеру", - Оксана Забужко

"Трагедия моей Родины в том, что беларусы воюют, но не хотят воевать". - написала мені білоруська письменниця. І це правда, в цьому дійсно є різниця: що "русскіє вайни" (всупереч славній пропаґандистській пісеньці) - "хотят" (то країна-гарнізон), а білоруси - ні", - пише українська письменниця Оксана Забужко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"І що з того в результаті? - не розуміють українці. - Ракети якось інакше летять? Ті, що з Мозиря, не так вбивають, як з Каспію?..
Нічого, звісно. А от в совку це було принципово важливо, і мільйонам допомагало зберегти самоповагу, навіть прислів'я було поширене: "порядочньій человек - єто тот, которьій делает гадости без удовольствия"(с). Білорусь і є - отой "порядочньій человек" есересеру.

І ото стільки, любі діти, треба вам знати про той есересер, аби розуміти, яке то було феєричне, космічне, трансцендентне г...но".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...