Блогерська "Голодна туса" - вдала інформаційна операція. Українську ідею перетворюють на ворожу", - Лариса Волошина

Легким помахом маніпулятивної руки моральний постулат: "Не можна сміятися над національною трагедією" у свідомості невибагливої публіки перетворюється на лякалку: "Їхня національна пам'ять заважає вам жити повним життям".

"Відбувається ідеологічно-ціннісна трансформація мільйонної аудиторії. Давайте поглянемо на фактаж скандалу з блогерами", - пише журналістка та громадський діяч Лариса Волошина на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"1. 27 листопада у День пам'яті жертв Голодоморів українські блогери влаштовують у Львові вечірку. Привід цілком побутовий - день народження одного з них, а саме Instagram-блогера з Чернівців Олександра Заліска.

2. Ведучий постить у соцмережах фото зі свята з підписом: "Блогерська голодна туса", що викликає справедливе обурення громадськості, адже непрозоро натякає на Голодомор.

3. Після того, як відомі українські бренди заявляють про припинення контрактів із блогерами, які брали участь у вечірці, останні виходять на свої мільйонні аудиторії та починають вибачатися. Але, і тут увага, не за принизливий для національної гідності жарт ведучого, а за те, що не подивилися у календар, коли приймали запрошення на святкування дня народження друга.

4. Сам "винуватець торжества" публікує емоційне "воззваніє" на тему: "Так шо тепер не жить?", яке повністю витискає з інформаційного простору причину скандалу і переводить суспільну дискусію у площину - чи можна святкувати: уродини, хрестини або проводити інші персональні свята у дні національної жалоби?

5. Суспільство розділяється на тих, хто проти і тих, хто за. Ба більше! Відбувається певна ідеологічно-ціннісна трансформація мільйонної аудиторії і самих блогера. Якщо раніше вони просто не мали позиції, про що свідчить їх нерозуміння неприпустимості жартувати на тему голоду в такий день, то тепер у них позиція є: "Задовбали зі своїми голодоморами!".

Висновок. Маємо вдалу інформаційну операцію. Легким помахом маніпулятивної руки моральний постулат: "Не можна сміятися над національною трагедією" у свідомості невибагливої публіки перетворюється на лякалку: "Їхня національна пам'ять заважає вам жити повним життям, святкувати, радіти, бути щасливими". Тепер це питання стає для них особистим і можна не сумніватися, що невдовзі у всіх цих мільйонів з'явиться думка про те, що ворожою для них є саме українська, а не імперська ідея.

Наостанок хочу нагадати про те, хто першим вирішив пожартувати про "Синьйора Голодомора". І де він тепер? А де поціновувачі його жартів?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Красунчик коштує 8,5 млн: В Україні помітили новітній суперкар Mercedes (фото)

середа, 1 травень 2024, 13:43

В Україні нещодавно помітили суперкар Mercedes-AMG GT63 – ціна на автомобіль в Україні стартує від 8,5 мільйонів гривень. Фотографії опублікували на Instagram-сторінці supercars_ua, передають Патріоти України. Варто зауважити, що Mercedes-AMG GT63, вип...

Вічний Мамин День

середа, 1 травень 2024, 13:36

Сокровенне. Вступ до великого ювілейного торжества: перша партія гостей фотографується на пам'ять... Зверніть увагу: ще одна партія людей, яке ось-ось сяде ювілейного столу... Ювілярка і її найближчі родичі...