Будьте здорові! Медики розповіли, як ефективно зняти біль у спині

Біль у спині дратує і обмежує нас у повсякденному житті.

Біль у спині відома багатьом людям. Причини цього можуть бути різними: від сидіння в офісі весь день, неправильної постави, від довгого перебування в положенні стоячи або від занадто малорухливого способу.

Часто виникають болі в спині по міжхребцевих дисках, а також їх поява залежить від стану суглобів, які можуть, наприклад, запалитися і викликати біль в спині. Якщо хворобливість зберігається більше дванадцяти тижнів, то фахівці говорять про хронічний біль, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Щоб запобігти захворюванню, захистити суглоби і хребці, необхідно займатися спортом. У будь-якому випадку, спочатку слід з'ясувати, який у вас тип болю в спині, і звідки вона виходить. Тоді буде легше підібрати метод лікування.

Якщо фізичні вправи, заняття спортом не вирішують проблему, то може допомогти додаткове тепло на хворе місце, масаж або голковколювання, яке повинен робити фахівець. «Біль у спині дратує і обмежує нас у повсякденному житті. Але перш ніж вдаватися до ліків, потрібно спробувати полегшити біль, наприклад теплом. Це допомагає як при «забитих» м'язах шиї, так і напрузі в спині. Однією з переваг є те, що ви можете визначити ступінь тепла самостійно. Масаж, спокійні і розмірені рухи рук в місцях болю допомагають розслабити м'язи і зменшити біль. А ось швидких або уривчастих рухів безумовно слід уникати - це може привести до подальшого погіршення стану, - радять лікарі.
Якщо і ці методи лікування безуспішні, медики рекомендують вдатися до мікротерапії. Це - малоінвазивний метод лікування різних захворювань, які вимагають оперативного втручання в мінімальному обсязі - введення голок, катетерів і зондів під контролем УЗД, МРТ і КТ.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...