"Чорний піар - це теж піар": Жданов розповів, чому спецслужби РФ можуть навмисно розповсюджувати інформацію про втрати в Україні

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Радіо NV пояснив, навіщо російські спецслужби самі можуть розповсюджувати інформацію про втрати РФ в Україні. Коментуючи появу в російських Telegram-каналах відео наслідків удару ЗСУ по Макіївці, Жданов припустив, що їх джерелом можуть бути російські спецслужби, передають Патріоти України.

«Ви знаєте, я скажу, що тут може бути 50 на 50, чорний піар — це теж піар. І можливо, що спецслужби Росії можуть навмисно випускати цю інформацію для того, щоб якби підняти лють народну в РФ, що треба поїхати, що вороги вбивають наших громадян, треба поїхати і розгромити цих ворогів», — сказав військовий експерт, зазначивши, що це одна із ідеологій, яку намагається втілити в життя Путін — зробити цю війну народною.

Він нагадав, що Кирило «який називає себе патріархом, громадянин Гундяєв», казав «що не треба вмирати від водки, треба поїхати і померти від кулі або осколка».

«Тому це може бути і навмисне розповсюдження цієї інформації з одного боку», — підсумував Жданов, додавши, що чим більше російських військових гинуть або отримують поранення на війні проти України, тим більше розповсюджується правда про цю війну.

Як повідомляло видання Le Figaro із посиланням на стенограму виступу командувача Військової місії Євросоюзу адмірала Ерве Блежана на засіданні комітету з питань національної оборони французького парламенту від 16 листопада, він ще тоді стверджував, що Росія втратила 250 тисяч військових вбитими та пораненими в Україні від початку повномасштабного вторгнення.

1 січня стало відомо, що в новорічну ніч ЗСУ завдали удару по казармах російських військових в окупованій Макіївці. За інформацією українського журналіста Дениса Казанського, удару було завдано з американської РСЗВ HIMARS по ПТУ № 19, де розселили російських мобілізованих, відправлених воювати в Україну.

Частину цих відомостей опосередковано підтвердили і в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ. Там уточнили, що кількість загиблих може сягати 400 людей. Радник голови МВС України Антон Геращенко оцінив кількість жертв удару у 340−450 вбитих окупантів.

У Генштабі ЗСУ підтвердили знищення до десяти одиниць ворожої техніки у Макіївці та додали, що втрати серед особового складу окупантів уточнюються.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пропагандисти Кремля спробували видати шеврони з гербом і прапором Удмуртії за відзнаки "канадських найманців" ЗСУ, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 1:45

У сюжеті російського пропагандистського "Первого канала" шеврони із символікою російської Республіки Удмуртія подали як такі, що нібито належали "канадським найманцям" Збройних сил України. Про це 16 квітня в Telegram повідомило Udm-Info, передають Пат...

Захід багато років діє за схемою: контрольована ескалація, локалізація війни і стримування, - експерт-міжнародник

четвер, 18 квітень 2024, 0:30

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас – ніхто, не витримує жодної критики, а лише відбиває рожевий світ, у якому живе частина суспільства", - пише політолог-міжнародник Ілія Куса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти Украї...