COVID-19 стоп! На Волині представили "противірусну" дверну ручку (відео)

За словами розробників, ідею вони запозичили у бельгійських колег.

У Луцькому політехнічному університеті розробили дверну ручку, яка дозволить відкривати двері не долонею, а зап'ястям. Це повинно допомогти в боротьбі з поширенням коронавірусуCOVID-19, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Пристосування роздрукували на 3D-принтері й тестують при вході в університет.

Завідувач кафедри матеріалознавства університету Микола Мельничук розповів, що незважаючи на те, що вони підгледіли ідею, дверну ручку треба було спроєктувати, поміряти розміри, закласти геометрію й розрахувати її навантаження.

Лаборант Луцького політеху Сергій Куцик показав журналістам комп'ютерну модель ручки, яку розробив з одним зі студентів кафедри.

Над дизайном працювали кілька днів. Перший зразок друкувався на 3D-принтері близько 8 годин.

Щоб ручка була міцнішою і витримувала навантаження, її щільно заповнювали матеріалом (75% заповнення).


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...