Досить скоро: Військовий експерт оцінив, коли з'явиться реальна загроза нового наступу з боку Білорусі

Військовий аналітик Агіль Рустамзаде в інтерв'ю розповів, коли з’явиться нова загроза з боку Білорусі, яка зараз формує спільне угруповання військ з РФ, передають Патріоти України.

«У перспективі місяця навряд чи якась загроза буде здійснюватися з території Білорусі, але через місяць кількість мобілізованих у російській армії збільшуватиметься, і ми з вами побачимо, як концентрація російських військ у Білорусі збільшуватиметься. Чи призведе це до проникнення білоруських та російських військ на територію України – питання спірне. Бо білорусам явно та ясно показують, що не вибачать захід на територію України. Концентруються війська НАТО як у Румунії, так і в країнах Балтії, це теж важливий чинник тиску», - сказав Рустамзаде.

10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ та Москва домовилися про розгортання регіонального угруповання військ. За його словами, формування сил вже розпочалося.

Лукашенко заявив, що основу угрупування становитимуть Збройні сили Білорусі. Водночас він доручив прийняти та розмістити "не одну тисячу" російських військових на території країни.

За словами Лукашенка, таке рішення ухвалили у зв'язку з нібито «загостренням на західних кордонах Союзної держави РФ та РБ».

Подібні звинувачення у створенні «загроз» на адресу України з боку білоруської сторони лунають регулярно від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого, зокрема з боку білорусько-українського кордону.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...