"Друзям все, а ворогам - закон": Ексміністр соцполітики прокоментував новий закон про звільнення через родичів на ТОТ чи у РФ

Міністр соціальної політики України 2016-2019 років Андрій Рева переконаний, що новий закон про звільнення працівників через незадекларованих родичів на окупованій території чи в Росії працюватиме лише так, як зручно владі, передають Патріоти України.

"На моє глибоке переконання, у будь-якій родині, яка сьогодні живе в Україні, є хтось із родичів у Російській Федерації. Будь-кого візьміть, я клянусь, що ви знайдете родичів у Російській Федерації, можливо ви навіть когось не знаєте, що вони там живуть, ви з ними не спілкуєтесь і це буде підставою, коли СБУ скаже: за оперативною інформацією у нього там є родичі, він їх не задекларував, не повідомив, підстава для звільнення", - заявив Рева.

Водночас ексміністр соцполітики нагадав про призначення Павла Кириленка на посаду очільника Донецької ОДА/ОВА, коли публічно було відомо, що його рідний брат знаходиться серед бойовиків: "Він (президент України Володимир Зеленський, - ред.) його ставить керівником прифронтової області - це нормально?"

Зараз же Павло Кириленко перебуває на посаді голови Антимонопольного комітету України. "Цей закон буде діяти так, як все діє при "зеленій" владі: друзям все, а ворогам - закон. Просте питання: яких родичів ви повинні вказати, що вони живуть в Росії? Друге: звідки ви знаєте, що вони зараз там живуть? Почалась війна, наприклад, люди переїхали з Донецької області, хтось в Європу, хтось на підконтрольну Україні територію, а хтось об'їхав і поїхав у Росію, а звідки ви можете знати, де зараз всі ваші родичі знаходяться. Потім СБУ пише папір, що там такого-то троюрідний племінник знаходиться на Камчатці, а він про це не повідомив, значить ми його можемо звільнити з роботи. Тому це якась практична користь від такого закону, тільки для того, щоб знайти додаткові підстави, щоб людину звільнити з роботи, служби чи ще чогось іншого", - пояснив міністр соціальної політики України (2016-2019 рр.).

Що передувало

Верховна Рада України ухвалила новий закон, який вводить додаткову підставу для звільнення працівників. Згідно із законопроєктом №7731, роботодавці тепер можуть розірвати трудовий договір з працівником, якщо той не повідомив про родичів або близьких осіб, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Цей законопроєкт був зареєстрований у 2022 році групою народних депутатів від фракції "Слуга Народу" і нещодавно отримав підтримку більшості у Верховній Раді. Закон має на меті забезпечити безпеку на робочому місці та запобігти можливим конфліктам інтересів.

Згідно з оновленнями статті 142 КЗпП, до правил трудового розпорядку можуть входити норми поведінки, які вимагають від працівників інформувати про особисті зв’язки з особами, що проживають у державі-агресорі чи на окупованих територіях України, та зберігати в таємниці конфіденційну інформацію. Недотримання цих правил може призвести до звільнення. Встановлення таких правил є обов’язковим для організацій зі стратегічним значенням для держави. Також закон вводить нову підставу для відсторонення працівника - проведення службової перевірки, хоча КЗпП не визначає цей термін і не уточнює деталі перевірки.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін не пробачить свого "маршала перемоги"? Кар'єра Шойгу стрімко завертає від ближнього боярина та кандидата в спадкоємці престолу до відставного шамана

четвер, 9 травень 2024, 9:14

Арешт Тимура Іванова, заступника міністра оборони РФ - це серйозне потрясіння для всього оточення Сергія Шойгу. Та й сам Кожугетович навряд чи тепер може розраховувати на місце в новому уряді, який Путін має представити найближчим часом. За даними Tele...

Гори російських трупів: Захисники Роботиного на Запоріжжі показали, як окупанти начебто взяли ключовий український плацдарм на Мелітопольському напрямку (відео 16+)

четвер, 9 травень 2024, 8:30

Загарбники неодноразово брали на словах це селище, котре селить окупантам як кістка в горлянці посеред ключової смуги "лінії Суровікіна". Воїн 118-ї механізованої бригади ЗСУ показує трупи російських солдатів в одному з будинків поблизу школи у селі Ро...