Ефективність реактивної артилерії стане ще вище: В Україні створили безпілотник "ШАРК", який може коригувати HIMARS

Компанія Укрспецсистем розробила новий, стійкий до роботи в умовах РЕБ, безпілотний авіаційний комплекс ШАРК, який може коригувати американські реактивні артилерійські системи HIMARS. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Наголошується, що розробка цього розвідувального БПЛА від проекту до першого польоту тривала менш як півроку. Тепер ШАРК повністю готовий до застосування у бойових умовах.

Безпілотник сконструйований спеціально для проникнення на територію, що тимчасово контролюється ворогом: для проведення глибинної аеророзвідки та коригування, в тому числі, західного далекобійного озброєння - зокрема, HIMARS.

ШАРК, серед іншого, має надійний зашифрований зв'язок та камеру з 30-кратним оптичним збільшенням та додатковим цифровим зумом. Завдяки високонадійному модулю зв'язку та сучасній камерній системі, безпілотник дозволяє заглибитись у тил ворога до 60 км та вести спостереження на відстані до 5 км від БПЛА до об'єкта.

Час польоту ШАРКА - понад 2 години, дальність зв'язку - 60 км, злітна маса - 10 кг, розмах крил - 1,91 м, час розгортання -15 хвилин, температура експлуатації - від -15°С до +50°С, метод шифрування - AES256, крейсерська швидкість - 70-90 км/год, максимальна швидкість польоту - 150 км/год, швидкість звалювання - 60 км/год, спосіб зльоту - катапульта, спосіб посадки - парашут.

Укрспецсистемс випускає два класи безпілотників - оперативно-тактичного рівня PD-2 та тактичний безпілотник ШАРК.


Раніше повідомлялося, що Україна отримає від США 18 HIMARS протягом кількох років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...