Фарс з трагікомічною кінцівкою: "Чауса за вказівкою ОПУ перевезли на військову базу на Миколаївщині і днями "затримають" на кордоні, наче жодного вивезення в Україну не було" - нардеп Ар'єв

Колись цю історію майже напевно висвітлять українські та закородонні романісти і кінематографісти. От чи матиме сюжет більш комічний, чи трагічний фіал наразі залежить від сценаристів його викрадення

Чи залишиться Чаус живим наразі ніхто напевно сказати не зможе. Знає точно забагато

Суддю Миколу Чауса за вказівкою Офісу Президента перевезли на військову базу за шість кілометрів від Первомайська Миколаївської області. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Володимир Ар'єв, зазначають Патріоти України.

"Наступна історія спершу видавалася мені неправдоподібною, наче її написав сценарист дешевого серіалу. Але людина, яка мені її розповіла, у дешевому фіглярстві ніколи участі не брала, а з 2014 року виконувала спеціальні завдання із захисту України від агресії і більше не може бачити те дно, на яке Зеленський і Ко опустили елітну службу - Головне управління розвідки Міністерства оборони", - зазначає він.

За його словами, зараз ГУР сконцентроване не на загрозах з боку РФ, а на судді Чаусі - дрібному корупціонері, якого Офіс Президента вирішив використати для дискредитації тих, хто розповів Bellingcat деталі зливу спецоперації проти "вагнерівців", ну і Порошенка, якщо вдасться у цьому "переконати" біглого суддю. Для цього топпосадовець з ОП наказав спецпризначенцям розвідки викрасти Чауса з Молдови, а наслідком "переконувань" стала поламана щелепа Чауса.

Ар'єв зазначає, що про це та про наступні деталі розповів йому офіцер, який назвав справжні прізвища спецпризначенців ГУР МО, що брали участь у вивезенні та охороні Чауса.

"Наприклад, Сергій Ба…й, номер телефона 097-ххх-хх85. Дані кадрових офіцерів публічно розголошувати не можна, тому, перепрошую за таку подачу. Ми, до речі, з ним зв'язались, але, зрозуміло, розмовляти він з нами не став. Так от, зараз елітні бійці замість участі в складних спецопераціях проти ворога стали виконавцями замовлень злочинців з Банкової", - підкреслює нардеп.

Він стверджує, що після вивезення з Молдови Чауса тримали на об'єкті Міноборони в Хотянівці, рівно навпроти Межигір'я Януковича. Якщо їхати дамбою вздовж Київського водосховища, в'їзд на цей об'єкт позначений відповідною табличкою.

"Проте Чаус відмовлявся йти на співпрацю, а час спливав. Тому, викраденого суддю вирішили "легалізувати". І ось тут починається головне. План намалювали наступний: викинути Чауса на кордоні з Придністров'ям або адмінмежі з Кримом і задіяти для цього прикордонників, які мають його затримати "при спробі" Для цього "об'єкт" перевезли на військову базу в шести километрах від Первомайська і утримують його в будівлі, що на фото. Від цього місця приблизно однаково відносно недалеко і до Придністров'я, і до Криму. Як варіант також розглядають кордон з Росією. Проте, найважливіше далі", - зазначає Ар'єв.

"Чауса, за планом, мають з помпою затримати, всім показати і сказати, що ніякого вивезення в Україну не було, що це все вигадки-фейки-ворогипридумали, ну і так далі… Реалізувати планують найближчими днями. Цікаво, що перед вильотом в Гуту Зеленський мав зустріч з керівництвом Державної прикордонної служби, зокрема особисто з Дейнеком. Збіг?" - задається питанням нардеп

"Коли мій співрозмовник закінчив розповідь, я побачив наскільки йому боляче від перетворення спецслужб на приватну охранку Зеленського, від повернення до роботи проти своїх, а не ворогів. В акторів паршивих сценаріїв замість ретельно розроблених операцій на захист України. І мали би нинішні жителі Банкової нарешті зрозуміти, що патріотизм і честь після 2014 почали повертатися в безпеку та розвідку, а триваюча зачистка від принципових із заміною на слухняних уже не працює. І що їхні злочини будуть викриті. Зараз вони впевнені у своїй тимчасовій безкарності, що не зважають ні на що. Однак, ключове тут слово - "тимчасовій". Відповісти доведеться", - підсумував Ар'єв.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря в розмірі $150 тис. Відразу після цього суддя пішов у відпустку, де перебував із 10 серпня по 1 вересня 2016 року. 6 вересня Верховна Рада дала згоду на арешт судді. Однак до цього часу суддя залишив територію України і 12 вересня 2016 року він був оголошений у розшук. У березні 2017 року Микола Чаус був затриманий на території Молдови, де перебуває до сьогодні. У липні 2017 року у Вищу раду правосуддя надійшла скарга Нелі Ластовки на систематичну відсутність Миколи Чауса на роботі, після чого 2 серпня щодо судді було відкрито дисциплінарну справу.

4 жовтня 2017 року Третя Дисциплінарна палата Ради правосуддя відсторонила Миколу Чауса від здійснення правосуддя і рекомендувала його звільнити. 6 жовтня стало відомо, що Молдова відмовила Миколі Чаусу в політичному притулку. Зараз у Кишиневі розглядається справа про екстрадицію Миколи Чауса в Україну.

4 квітня 2021 року столо відомо, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауcа, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже залишили Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

Детальніше про ситуацію з суддею Чаусом читайте в статті головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова: "Викрадення судді Чауса співробітниками ГУР МО: скандал у Молдові задля дискредитації Бурби і вагнергейту".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Наконец-то денацификация": Як чеченці виховують військових-росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 17:59

Окупанти продовжують вражати своєю жорстокістю – навіть щодо "своїх". Так, чеченець з армії РФ демонстративно побив російського солдата. Усе через пияцтво й мародерство. Про це пише журналіст та блогер Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передаю...

"Та система вбивала творчість і життя в душі науковця": Милованов зізнався, що не зміг захистити дисертацію в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:44

Колишній міністр економіки розвитку і торгівлі, позаштатний радник керівника Офісу президента та член наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов став на захист депутатки Київської міської ради від партії «Слуга народу» Ксенії Семенової, яка нап...