Голова ГУР Міноборони назвав подію, після якої зросте ризик повторного вторгнення з Білорусі

Наразі загрози повторного вторгнення з Білорусі немає, однак ситуація може швидко змінитися, коли українські війська звільнять Херсон. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю виданню The Drive, передають Патріоти України.

"Це боєздатне угруповання РФ в Херсоні після виходу з-під Херсона частково буде передислоковано на запорізький напрямок, але частина їх може просунутися на північ до Білорусі та створювати там загрозу", - сказав Буданов.

Він також зазначив, що стратегічною метою Росії є відрізання ліній постачання із заходу.

"Можна сказати, це заповітна мрія Російської Федерації", - додав голова ГУР.

Проте, за його словам, зараз присутність російських військ у Білорусі незначна.

"Якщо говорити про російську військову діяльність у Білорусі, то зараз присутність російських військових у Білорусі не така велика. Там лише близько 4300 військовослужбовців. І вони дуже обмежені. Це угруповання дуже обмежене у системах важкого озброєння, і більшість – близько 80% угруповання – це мобілізований персонал", - сказав Буданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...