Ядерний ультиматум: Арестович розповів, що могло би зупинити Росію

Колишній радник Офісу президента, військовий експерт Олексій Арестович розповів, яким може бути ядерний ультиматум Росії. Про це Арестович заявив в інтерв'ю Василю Голованова, передають Патріоти України.

"Що таке ядерний ультиматум? Карибська криза-2 – та сама логіка. Хрущов був готовий ударити по США ядерними ракетами, просто у нього не було міжконтинентальних ракет, він приволік їх на Кубу. І розпочати ядерну війну. Сторони пішли на поступки. Мудре рішення Кеннеді полягало в тому, щоб не віддати Кубу Совєтам, залишити її під впливом Кастро. Нагадую – перед цим вони висаджували десант, намагалися забрати. Що таке Куба для американців? Це майже як Бровари для киян. Це неформально був 53-й штат США, і там було безліч інвестицій, вони їздили туди розважатися", – зазначив він.

На думку Арестовича, по Україні, яка не за 100 км від території США, РФ ухвалить "мудре рішення" набагато швидше. "Ультиматум буде такий самий – ядерний удар по Зміїному тактичною ядерною зброєю, демонстраційний. Наступний – по прикордонному переходу між Польщею та Україною або Румунією та Україною, де йдуть озброєння та військова техніка. Наступний – по Жешуву, по базі, де сідають американські літаки", – зазначив він.

Олексій Арестович назвав умову, яка б могла зупинити Росію. "Наступне — так, починаємо ядерну війну, якщо хочете, давайте. Як вони там говорили? Ми згоримо в ядерному попелі і ви з нами, тільки ми потрапимо до раю, а ви куди? І що вони робитимуть тоді? У кого знайдуться яйця, щоб сказати – о'кей, ядерна війна так ядерна війна, стадіон так стадіон. Що й могло б тільки зупинити росіян. Відповіддю на цю невизначеність може бути лише максимальне підняття ставок", – пояснив він.

Підсумовуючи, військовий експерт зазначив, що Захід чомусь не замислюється над тим, що якщо РФ завоює Україну, Росія не зупиниться, а стане тільки сильнішою. "Я як уявлю, що західному обивателю сказали, що зараз ваші кафе, ваші кінофестивалі, ваші комп'ютерні ігри – зараз все це згорить у ядерному попелі через питання, чия Херсонська область... Знаєш, що скажуть нам західні обивателі – та йдіть заберіть хоч усю Україну. А ось думка про те, що коли заберуть усю Україну, тоді не зупиняться, тільки стануть сильнішими, їм на думку не спадає", – резюмував Арестович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...