Як точно відрізнити підробку від сиру і не "нарватися" на сирний продукт

Якщо при нарізці продукту на ножі залишається жирна консистенція – це вірна ознака. Чого саме?

Напередодні великого свята Великодня ми вже зараз замислюємося над тим, що ж приготувати і, що смачного купити до столу. І, звичайно ж, як обійтися без ароматного твердого сиру? Правильно – не потрібно відмовлятися від нього, а вибрати найкращий, повідомляє Обозреватель, передають Патріоти України. Але пам'ятайте, що часто недобросовісні виробники називають "сиром" просто "сирний продукт", який відрізняється від справжнього.

Як же точно відрізнити підробку від сиру?

Кілька порад - на що обов'язково потрібно звернути увагу.

Зовнішні ознаки:
  1. Справжній, хороший сир не повинен кришитися, якщо так сталося – не вживайте його, так як це точно суміш сухого молока, пальмового масла і барвників.
  2. "Діряві" сиру визначає його якість, це факт. Якщо ж він має ідеально гладку текстура, серед сироїдів вважається, що ознака підробки.
  3. Запах. Він не повинен бути різким, кислим, "забитий" спеціями або наприклад, травами або горіхами. Справжній твердий сир має основний – приємний, молочний запах, який чується першим.

Ну і, звичайно ж, якісний твердий сир не може бути дешевим. Так, дешево коштує тільки підробка. Обов'язково зверніть увагу на склад! Справжній сир має приємний молочний запах.

Склад справжнього сиру обмежується:
  • закваскою молочнокислих мікроорганізмів
  • молоком
  • сичужний ферментами або іншими молокозсідальної препаратами тваринного походження.

Але, якщо на етикетці продукту присутні ось ці складові, не сумнівайтеся, це точно – сирний продукт:

  • соя
  • пальмова, кокосова або інше рослинна олія
  • сухе молоко
  • консерванти, стабілізатори, барвники та інші харчові добавки
  • замінники смаку

Ще зверніть увагу на те, якщо при нарізці продукту на ножі залишається жирна консистенція – це вірна ознака того, що сир точно зроблений з сухого молока.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почаївська лавра могла стати українською в 1992 році. Щоб цього не сталося другу за значенням обитель України ченцями з Росії та Молдови – професор Кралюк

субота, 19 червень 2021, 6:10

Нині Почаївська Успенська лавра лишається оплотом "русского мира" на теренах України. Вона належить Українській православній церкві (Московського патріархату), а реально – Російській православній церкві (РПЦ), маючи статус ставропігійного монастиря. ...

Хіти тижня. "Почему в Украине массово арестовывают владельцев русских печей", - Рибніков

субота, 19 червень 2021, 3:00

Не приходится сомневаться, что все страны мира, особенно Крым, изначально населяли русские... Осужденный Нюрнбергским трибуналом закон Зеленского о коренных фашистах, в котором строго оговаривается методика измерения черепов русскоязычных граждан Украи...