Якою буде відповідь США на збитий Росією безпілотник над Чорним морем, - Злий Одесит

Російський Су-27 зіткнувся з американським дроном MQ-9 / фото УНІАН

"Над Чорним морем напередодні російський Су-27 збив американського безпілотника MQ-9 Reaper. Ця історія не є якоюсь унікальною. Згадаймо Холодну війну часів Радянського союзу, коли радянська авіація, а також флот також виконували провокаційні дії без застосування безпосередньо засобів ураження", - пише військовий експерт Олександр Коваленко (Злий Одесит) у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Якщо ми кажемо про авіацію, то це критично екстремальне зближення з авіацією Північноатлантичного Альянсу, якщо ми кажемо про флот то це навіть виштовхування кораблів НАТО з тієї чи іншої зони, що також було документально неодноразово підтверджено.

Це елементи, коли не застосовується штатне озброєння, але досягається та чи інша мета, і саме зараз ми побачили ось таку ситуацію. Не було застосовано ракет типу повітря-повітря або безпосередньо гарматних елементів винищувачів Су-27, але через скид пального було порушено дію БПЛА, який вимушені були оператори затопити в Чорному морі, тому що було пошкоджено його функціональність. Таким чином, росіяни досягли своєї мети. Вони зменшили кількість розвідувальних БПЛА США до однієї одиниці мінімальними засобами впливу.

А США як відповіли офіційно? Мовляв, це були непрофесійні дії, американська сторона засуджує ці дії з боку Російської Федерації. Але ми розуміємо, що це офіційна позиція. Є ще неофіційна позиція. В Пентагоні дуже добре розуміють, що це був не якийсь там прикрий інцидент через якийсь непрофесіоналізм, а цілеспрямована операція зі знищення розвідувального об'єкту, що належить США.

Звісно, ми розуміємо, що не буде якогось військового втручання США або задіяння якихось підрозділів для протидії Російській Федерації, саме армії США. Але це може бути реакція через інші шляхи — збільшення підтримки України. Може з’явитися якась зовсім інша та досить цікава номенклатура постачання того чи іншого озброєння ЗСУ в наступних пакетах допомоги.

Тобто росіяни зараз продемонстрували, що вони можуть ось таким чином знищувати американські БПЛА. А що буде у відповідь — їм це не сподобається, я більш, ніж впевнений у цьому.

Інцидент відбувся у нейтральних водах. Сприймати це як вторгнення ми не можемо. А можемо проаналізувати саму схему цієї провокації. Було застосовано винищувач Су-27. У мене виникло питання — а чому не Су-35 чи не Су-34? Бо Су-27 це винищувач ще часів Радянського Союзу, тобто він нічого не коштував бюджету РФ. Це такий собі дешевий варіант, який відправили як такого собі лемінга-самогубця на виконання цієї операції. Бо росіяни до кінця не були впевнені в тому, а яка буде насправді реакція США. Вони ж могли взагалі знищити цей Су-27. Ну якщо знищиться Су-27 — старий радянський літак, це таке собі. А якщо б це був Су-35? Це стало б серйозним ударом по обороноздатності російських повітряно-космічних сил.

Тому росіяни навіть 100% не були впевнені в успішності цієї своєї провокативної акції. Її виконували саме в нейтральних водах. Тому що дипломатичні наслідки — якби вони це робили в зоні впливу НАТО були б зовсім інші. Це ще й демонстрація того, що росіяни насправді намагаються уникати ось таких конфліктів, як на рівні військовому, так і дипломатичному. П’ята стаття НАТО їх непокоїть досі.

Ми днями спостерігали, як стратегічний ракетоносець-бомбардувальник В-52 виконав маневри за 200 км від Санкт-Петербургу. Це були маневри, які можемо назвати як тренування щодо запуску стратегічних ядерних ракет в напрямку цього міста. За довгий час це було майже перше виконання ось таких маневрів, що багато про що каже. США демонстративно налякали російське військово-політичне керівництво, і російська пропаганда на це відреагувала конвульсіями та рефлексіями.

Але найголовніше — це те і як Пентагон відповість Росії через Україну. Бо ми отримуємо номенклатуру озброєння, яке все ж таки обмежує деякі наші можливості. Мабуть, саме зменшення цих обмежень дозволить Пентагону відповісти так як Росія не могла б собі навіть і розраховувати на те, що може бути ось така відповідь. Подивимось через деякий час, що це може бути за відповідь Але те що, яструби Пентагону не залишать цю ситуацію без уваги навіть на такому рівні неофіційному, це 100%".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...