"Якщо росіяни встигнуть вимкнути радар...": Експерт розповів, на що здатні ракети до F-16, які отримає Україна

Україна отримає від країн Заходу ракети для винищувачів F-16, які зможуть знищувати російські носії керованих авіаційних бомб. Про це в етері "Еспресо" заявив майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

Він зазначив, що Україна буде отримувати для винищувачів F-16 три типи боєприпасів."Перші — сучасні ракети "повітря-повітря", які мають дальність до 180 км. Вони сучасні, тому що добре можуть влучити у ворожий літак, зокрема, той, що несе російські КАБи та ФАБи. Ці ракети керуються безпосередньо з комп’ютера літака, і пілот вже не бере участі в їхньому польоті. Це те, що називається "вистрілив і забув". Тобто побачив, захопив ціль бортовим радаром літака, який є радіолокаційною станцією. Цей радар бачить далі, ніж бортовий радар російських літаків, тому раніше може побачити противника, запустити цю ракету і знищити ворожу ціль", - повідомив Гетьман.

Він розповів, що також Україна буде отримувати плануючи бомби, які наводяться у кінцевому етапі польоту. Ймовірне відхилення від цілі становить лише до 5 метрів, що робить їх надзвичайно точними.

Гетьман розповів, що Україна також буде отримувати сучасні протирадіолокаційні ракети. Ці ракети здатні не тільки рухатися за електромагнітним випромінюванням, яке створює ворожий радар, але й запам’ятовують координати цієї станції.

"Якщо росіяни встигнуть вимкнути радар, ракета все одно запам’ятає координати і точно влучить у ціль. Ймовірно, йдеться саме про ці ракети класу "повітря-повітря" з дальністю до 180 км, зокрема AIM-120D. Також є ракети для зенітно-ракетних комплексів, які стріляють на відстань 70-80 км. Тут важлива не стільки дальність, скільки точність. Але для того, щоб ракета полетіла за радіолокаційним сигналом, літак має зайти в зону, де цей сигнал його бачить, що створює певну небезпеку. Плануючі розумні бомби також належать до цих трьох видів зброї", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Останні новини з КурНР: Спалено українську та кілька російських одиниць бронетехніки, кадирівці тікають срочників Путіна кладуть пачками. Росіяни відступають. Z-воєнкори в істериці

середа, 7 серпень 2024, 8:05

Патріоти України пропонують вашій увазі зведення ключових подій в районі Суджі від Юрія Бутусова. 1️⃣ Сили Оборони ведуть групу полонених кацапів на територію України. . 2️⃣ Ворог уразив нашу ББМ. Подальша доля машини та екіпажу невідома. . 3️⃣ Знище...

Хай живе КурНР: Вояки Путіна відступили ще з одного населеного пункту Курщини (мапа)

середа, 7 серпень 2024, 7:33

РосЗМІ поширюють інформацію про втрату контролю над н.п. Свердликово, що на Курщині, передають Патріоти України. "Появилась информация, что ВСУ подтягивают силы к границе для повторной мощной атаки на Курскую область.", - повідомив напередодні ввечері ...