"Якщо це зроблять американці, то, мабуть, нікому в голову не прийде казати своє "неначасі", - блогерка із Харкова

"Щодо аудиту. Якщо це зроблять американці, то, мабуть, нікому в голову не прийде казати своє "неначасі". Бо відношення американців до грошей - це відношення здорової людини, яка існує в умовах капіталізму, та завдяки цьому капіталізму змогла побудувати таке, що радянському союзу і нам, як пострадянській країні, не снилося", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Абрамси чи F-16 побудували не ми. І вакцини від найпоширеніших хвороб першими винайшли не ми. Не ми маємо суди, яким можна довіряти. І не нами створені Microsoft чи Tesla. І Гарвард не у нас. І місія світового поліцейського теж не наша. І звання лідерів цивілізованого світу не наше. І...
Хоча все це могло би бути й нашими здобутками, не будь ми корумпованими.
Я ще можу списувати якийсь відсоток наших недоробок в цьому плані на роки радянської окупації, де нас перемішували з сусіднім лайном, а потім ми по інерції дивились їх фільми про бандюків 90-х і навіть теж вважали, як росіяни, що можна їх наслідувати. Бо ж в тренді. Але потім почалась війна, а багато хто так і не зрозумів, що далі так не можна.
Бо сьогодні ти обираєш владу, завтра толеруєш її корумпованість, післязавтра вона тебе доїть як корову, і зрештою ти повертаєшся туди, де починав: "а що мені дала ця країна?.."
І ненавидиш цю країну. І скрізь, де можна, плюєшся на неї, порівнюючи з розвинутими європейськими країнами - але ж саме ти це і створив. Саме ти це і обрав. Саме ти толерував, бо обирав не задля того, щоб змінилася країна - а щоб у тебе особисто нічого не змінилося. В тому плані, щоб і далі не заважали своїми реформами, чи своєю обороною.
Хто керував, або керує власним бізнесом, - знає, як образливо і боляче від того, що хтось краде на твоєму підприємстві. Продавчиня, робітник, бухгалтер, заступник, охоронник... Але це саме американцям і зрозуміліше, бо ж приватного бізнесу у них набагато більше, ніж у нас. Їм завжди на часі перевіряти, куди витрачаються гроші, бо витрати безпосередньо впливають на кпд всього того, що робиться. На продуктивність. На кінцевий результат.
А у нас війна. І ми всі ці роки кажемо те саме: що не можна витрачати шалені кошти на ремонти кабінетів. На нові автівки для міністерств. На святкування корпоративів держслужбовців. На непомірні відкати. Не можна продовжувати жити як в мирній країні - коли в ній йде війна.
Але коли ми на цьому наголошуємо - нам закривають рота. Нас сунуть з телеефірів. Нас звинувачують у роботі на ворога. Я хочу спитати: американці теж працюють на ворога, бо задають незручні питання?
Аудит "життєдайний" міг би дуже нам допомогти відшкребти від тіла країни плісняву. Бо вона не тільки заважає воювати - вона руйнує нас на роки вперед.
P.s. Я часто пишу й про негативний вплив Росії, і її втручання в усі сфери нашого життя, й стримування Росією розвитку України - це суттєва причина теж. Але корупція, яка зараз, як вакханалія, твориться на наших очах під час війни - це історія взагалі безсовісна. Буде добре, якщо аудит проведуть ВСІ союзники".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...