ЄС готує санкції проти власника "таємного флоту" російських танкерів, - ЗМІ

Європейський союз планує запровадити санкції проти судноплавної компанії SUN Ship Management Ltd, яка допомагає РФ в обході західних обмежень на експорт нафти. Про це Politico повідомили три дипломати, які ознайомлені з планами Євросоюзу з приводу подальших антиросійських санкцій, передають Патріоти України.

За даними видання, у квітні 2022 року компанія таємно "прихистила" у себе 92 судна російської державної компанії "Совкомфлот" для організації подальших перевезень російського палива на випадок санкцій Заходу.

Більш того, компанія SUN навіть змінила своє офіційне ім'я, щоб уникнути асоціацій з "Совкомфлотом". Раніше вона називалася SCF Management Services. Після початку війни РФ проти України нафтові перевезення SUN стали одним з основних джерел прибутку для РФ, як пише видання. Компанія має контракти з безліччю країн під виглядом іноземного підприємства.

Наразі компанія офіційно базується в Дубаї. На її сайті зазначено, що основними бенефіціарами SUN є громадяни ОАЕ та РФ. Саме підприємство "управляється транснаціональними корпораціями". Наразі флот SUN складається з 92 кораблів, які займаються перевезеннями нафти під прапорами Ліберії та Кіпру. В середньому, танкери вміщають в себе не менше 150 000 тонн нафти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...