Іран представив новий ударний безпілотник Shahed. Експерт розповів про його особливості

Іран представив останню розробку – ударний безпілотник Shahed-191, оснащений новою мобільною системою запуску. Дальність його польоту сягає 1500 кілометрів, а максимальна швидкість – 350 кілометрів на годину.

Як зазначив в ефірі "24 каналу" військовий експерт та головний редактор Defense Express Олег Катков, цей БПЛА може мати швидкість 650 – 850 кілометрів за годину через наявність у ньому реактивного двигуна. Крім того, такі іранські розробки мають "культ карго".

"Вони свого часу збили американський RQ-170, який виконали за технологією "Stealth" – "літаюче крило". І після того почали просто копіювати сам зовнішній вигляд цього дрону", – пояснив він.

За словами експерта, це є "культом карго", оскільки скопіювати зовнішній вигляд озброєння можливо, але зробити таку ж електроніку, програмне забезпечення, станцію управління доволі складно.

"Фрази щодо дальності польоту, треба розуміти, що вони залежать не від можливості безпілотника пролетіти певну відстань, а від можливості мати зв’язок з цим безпілотником", – зазначив Катков.

Так, Сполучені Штати для забезпечення дальності польоту використовують супутниковий зв’язок.

"Коли мовиться про те, що використовується наземна станція управління, то все залежить від дальності прямого зв’язку, яка становить 150 – 200 кілометрів. Це буде реальна дальність", – додав Катков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...