Камалія поскаржилася на польських таксистів у Варшаві

Вранці 20 лютого стало відомо, що польські протестувальники вкотре розсипали українське зерно на колії, а вже в другій половині дня повністю заблокували три пункти пропуску на кордоні з Україною. На тлі цієї ситуації Камалія розповіла про інцидент, який трапився з нею у Варшаві. Зокрема, співачка опублікувала в Instagram пост, у якому поділилася подробицями, а також в цілому висловилася про стосунки між українцями і поляками, передають Патріоти України.

На думку артистки, проблема заключається не лише у блокуванні кордонів, але й в інших сферах. "На початку війни я завзято брала участь у допомозі нашим біженцям у Польщі. Теплота та підтримка, надані польським народом українським сусідам у облозі, були вражаючими. Однак війна розтяглася на роки, і відбулося помітне зрушення стосунків. Колись щира підтримка почала слабшати, ознаки втоми очевидні", - пише Камалія.

Далі у дописі виконавиця поскаржилася на роботу таксі на Варшавському вокзалі, куди прибувають потяги з Києва. Так, коли вона замовила машину з вокзалу до аеропорту, то водій попросив зависоку ціну: сума істотно відрізнялася від звичайної.

"Поїздка довжиною близько 14 кілометрів зазвичай триває 25 хвилин. Після прибуття в аеропорт таксист зажадав 840 злотих, що відповідає 200 євро, - розповідає відома українка. - Це різко контрастує з 40-50 злотими, звичайною вартістю проїзду. Після нетривалої суперечки та наших погроз залучити поліцію, ми заплатили таксистові 100 злотих, що вдвічі перевищує звичайну вартість проїзду: так запевнив нас польський друг".

Наостанок Камалія порадила користувачам заздалегідь обговорювати з водієм ціну поїздки, щоб потім не опинитися в неприємній ситуації. За її словами, не всі польські таксисти мають лічильники, і дехто використовує свої хитрощі, аби завищити суму та обійти законодавство.

Тим часом у коментарях під постом думки людей розділилися. Одні закликають не розхитувати тему ворожнечі, адже таких водії можна зустріти всюди, і захиститися від них можна, якщо користуватися мобільними додатками популярних служб таксі. Інші, навпаки, згодні з думкою, що після двох років повномасштабної війни ставлення до українців у Польщі змінюється. Ось деякі коментарі юзерів стосовно цієї теми:


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...