Канадські БТР Super Bison вже в ЗСУ

Українські військові отримали колісні бронемашини LAV ACSV Super Bison.

У мережі з’явилися перші кадри з цією технікою.

Їх Силам оборони України для протистояння російському повномасштабному вторгненню передала Канада.

Бронетранспортери нові та замовлялися для канадського війська, але потім їх вирішили відправити до України.

Уряд Канади оголосив про намір передати Україні 39 сучасних бронемашин канадського виробництва наприкінці червня.

Наприкінці жовтня до Європи почали прибувати перші канадські бронемашини LAV ACSV Super Bison, які призначені Україні.

Бронетранспортери відразу їхали на полігони, де українські військові проходили підготовку з їхньої експлуатації.

Надходження останнього БТРа очікувалося на кінець листопада.

Постачання Збройним Силам України броньованих машин підтримки (Armoured Combat Support Vehicle) Super Bison, які призначені виключно для транспортування військ, буде супроводжуватися пакетом технічної підтримки виробником General Dynamics Land Systems-Canada.

Бронетранспортер ACSV. Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони Канади замовило виготовлення додаткових 39 машин ACSV, які мають замінити передану в Україну техніку.

Загалом армія Канади замовила 360 бронемашин Super Bison у восьми варіантах: бронетранспортери, санітарні машини, командні пункти, машини радіоелектронної боротьби, інженерні машини, вантажні, технічно-евакуаційні та машини для мобільних майстерень. Все це у рамках контракту на 3 мільярди доларів. Бронемашина оснащена системою підвіски нового покоління та вдосконаленою силовою установкою.

Захисна здатність бронетранспортера LAV ACSV Super Bison покращена завдяки подвійному V-подібному днищу корпуса та спеціальним кріпленням сидінь, що сукупно підвищує стійкість до підриву на мінах та саморобних вибухових пристроях, поглинаючи енергію вибуху. Машина здатна рухатися на швидкості понад 100 км. Дальність її ходу на одній заправці – 600 км.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 28 квітня. Хто цього дня тішиться шастям

неділя, 28 квітень 2024, 7:50

Православна церква України 28 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Максима, Квінтіліана, Зинона, Євсевія та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостолів від сімдесяти Трохима, Аристарха і Пуда. У свято 28 квітня з...

Вхід Господній в Єрусалим (Вербна неділя): Історія свята. Традиції та головні заборони дня

неділя, 28 квітень 2024, 7:15

Вхід Господній в Єрусалим (в українському народі традиційна назва - Вербна неділя). Це свято асоціюється з приходом весни і наближенням Великодня. Його завжди відзначають з радістю і нетерпінням, хоча історія дня зовсім не щаслива. Відзначають його в о...