Хіти тижня. "Я устал, я ухожу...": Путін передає кермо правління Росією "вірному нукерові", - аналітик

Сергій Шойгу "президент" Росії – код червоний. Останні події, що відбуваються в Росії, яскраво демонструють те, що транзит влади, у латентній формі, але як такий, вже здійснено. Про це пише відомий військово-політичний аналітик Олександр Коваленко. Далі мовою оригіналу.

Фактично, кермо влади в державі, неспішно, але впевнено передаються Сергію Шойгу, а Володимир Путін грає все менш важливу і вирішальну роль в справах держави. Починаючи з 2014 року ряд експертів заявляли, що саме зміна влади в Росії може вирішити проблематику війни на Донбасі, окупації Криму і в принципі, двосторонніх відносин України і РФ.

В якійсь мірі ця думка мала право на існування, якщо не враховувати одного дуже важливого моменту - Росія, незалежно від зміни влади, ніколи не залишала шансів на повернення окупованих територій.

Примеров тому множество

Чи отримала Молдова контроль над Придністров'ям, після зміни Бориса Єльцина на Володимира Путіна, Володимира Путіна на Дмитра Медведєва і Дмитра Медведєва на Володимира Путіна? Ні. Чи отримала Чечня незалежність від РФ? Ні. Повернулися чи Південна Осетія і Абхазія до складу Грузії? Ні.

Але, слід розуміти, що тінь Сергія Шойгу, що нависає над Росією, може стати дуже великою проблемою не тільки для самих росіян, але і практично всіх сусідніх з РФ країн і тих країн, які беруть участь в конфронтації з Росією в тій чи іншій формі. Справа в тому, що Сергій Шойгу завжди був прихильником вирішення всіх питань силовим шляхом.

Саме Сергій Шойгу лобіював військову підтримку Вірменії восени 2020 року, коли Азербайджан розгорнув деокупацію Нагірного Карабаху. Причому лобіював, незважаючи на те, що у Росії не було ніяких підстав цю підтримку надавати, навіть в рамках ОДКБ. Тобто, це говорить ще і про те, що крім пріоритетів на користь силових методів вирішення питань, Сергій Шойгу вкрай байдуже ставиться до будь-яких домовленостей.

Саме Сергій Шойгу спочатку 2021 року поклав на стіл Володимиру Путіну план з повторення інтервенції в Україну 2014 року . Фактично, в першому кварталі цього року даний план вже почав реалізовуватися, за допомогою концентрації російських військ, як на окупованому Криму, так і вздовж сухопутного кордону з Україною.

Тоді ж, на окупованій частині Донбасу був висаджений цілий десант з російських пропагандистів, які мали висвітлювати бойові дії у властивій їм манері маніпулювання фактами і відвертої брехні. Однак Володимир Путін не схвалив цей план, в ході зустрічі з Сергієм Шойгу в тайзі, але запевнив міністра оборони РФ в тому, що той стане №1 на виборах під прапором партії "Єдина Росія".

Фактично ця угода і стала тим транзитом влади, про який багато так довго говорили. Але, отримавши всю повноту влади в свої руки, навіть не будучи офіційно президентом Росії, але, по суті, виконуючи його функції, чого можна очікувати від такої людини як Сергій Шойгу?

І в цьому головна загроза

Адже її він може затіяти в будь-який бажаної йому точці. Як в явному, так і гібридному форматі. Чергове загострення в Україні або розвиток окупації далі? Не виключено. Розпалити полум'я в Нагірному Карабасі? Цей план не прибраний в дальній, запорошений ящик. Прикордонний конфлікт Таджикистану і Киргизстану? Спроба довести його до точки кипіння уже була. А тому, в найближчій перспективі, нове керівництво РФ, нічого доброго не обіцяє, як самої Росії, так і її сусідам.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, — карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...