Хіти тижня. США спіймали Росію на гарячому. Кремль лютує. Пазли складаються: Як застосування Москвою своєї космічної зброї пов'язане з аншлюсом Білорусі та завоюванням України, - експерт

На перший погляд знищення Росією власного супутника прямим ракетним ударом із Землі, засвічування та жорстка (поки що дипломатична) реакція США і НАТО щодо військових приготувань РФ навколо кордонів України, візит глави ЦРУ до Москви, запуск США у квітні надважкої ракети Delta IV Heavy і ракетні випробування Росії на полігоні Сари-Шаган в Казахстані ніяк не пов'язані. Однак, це не так, - цитують Патріоти України знаного вченого та міжнародного аналітика Михайла Гончара ,і продовжують

"Управління зі зв'язків з громадськістю космічного командування США на базі Космічних сил вштаті Колорадо повідомило, що Росія випробувала протисупутникову ракету прямого удару 15 листопада 2021 року. Вона знищила старий радянський супутник «Космос-1408». Основний зміст повідомлення зводиться до того, що уламки, створені російським ударом нестимуть загрозу для діяльності в космічному просторі протягом наступних років, піддаючи ризику супутники та космічні місії, і така поведінка просто безвідповідальна.

У Москві підтвердили факт випробування. "Мы действительно испытали успешно перспективную систему. Она ювелирно поразила старый спутник. Никакой угрозы для космической деятельности образовавшиеся фрагменты не представляют", - заявив міністр оборони РФ С. Шойгу.

Тепер про те, чого сторони не повідомили і не повідомлять у своїх офіційних заявах та коментарях.

Росіяни не повідомили, яку «перспективну систему» вони випробували. Аналіз їхньої активності у цьому напрямку протягом останніх років дозволяє зробити припущення, що це був пуск ракети 14A042 («Нудоль») в рамках новітньої системи ПРО А-235. Особливість – вона може працювати по космічним цілям, тобто є не тільки протиракетною, але й протисупутниковою зброєю. (Звісно, можна пригадати, що США мають цілий арсенал засобів ПРО, які можуть «діставати»супутники: GDMB (комплекс наземного базування), Aegis Ballistic Missile Defense System з корабельними ракетами SM-3,мобільний комплекс тактичної ПРО THAAD.)

Чому так сполохались в США? Тому що це були не зовсім випробування. Практично це було демонстративне бойове застосування новітнього різновиду зброї, яке може дещо переважати за своїми характеристиками наявне у США. Однак, суть не тільки в змаганні ТТХ різних ракетних систем.

Тепер поглянемо на згаданий мною запуск 26 квітня 2021 року надважкої ракети Delta IV Heavy з авіабази Ванденберг в Каліфорнії. Вона відправила на орбіту секретний супутник КН-11-18 Kennan Національного управління військово-космічної розвідки США вагою 19 тон (!). Його оптика з головним дзеркалом 2,4 м в діаметрі дозволяє отримувати зображення поверхні Землі з дозвільною здатністю до 15 см (!) на пікселі. Він поповнив американське орбітальне угрупування такого типу супутників до п'яти одиниць. Погляньте диво запуску унікальної ракети-носія, лінк у першому коментарі.

Новий супутник має на борту своєрідний телескоп «Хабл» на орбіті, який дозволяє заглянути майже будь-куди, зробити фото й передати його відразу на Землю. Тому супутники цієї серії ще називають «замкóвим отвором», через який можна побачити потаємне, навіть якщо його намагаються ретельно приховати.

В цей же день, в іншому регіоні земної кулі, на полігоні Сари-Шаган (мовою роспропаганди):

«26 апреля произошло событие, чрезвычайно осложнившее вашингтонским ястребам возможность реализации их агрессивных планов в отношении России: выполненный боевыми расчетами Военно-космических сил Российской Федерации на полигоне Сары-Шаган (Республика Казахстан) успешный пуск ракеты А-235 «Нудоль» – боевого элемента перспективной отечественной противоракетной и противокосмической системы».

Практично це було завершення серії випробувань. За іншими даними з російських джерел “в 2020 году серия испытательных пусков А-235 закончилась, и через год — она полностью в строю”. Отже, удар по супутнику вже був практичним застосуванням комплексу. Так, росіяни знищили власний супутник, але при цьому показали «кузькіну мать» американцям – можемо діставати усе, що є на орбіті до 600 з гаком км (саме десь на цій орбіті знаходився знищений «Космос-1408»). Чому саме зараз, чому не потримати в секреті свої нові спроможності та тримати в невизначеності і невіданні більш могутнього, але боязкого, противника, якими є США?

Припускаю, що Путіна-Шойгу-Патрушева надзвичайно розізлило як американці засвітили приховані й ретельно замасковані (як вони вважали) приготування до бліцкригу проти України, який мав би розпочатися невдовзі після завершення прискореної (що вони вважали за можливе) сертифікації та запуску в експлуатацію «Північного потоку-2» і припинення транзиту газу до ЄС через Україну. Цим викриттям військових приготувань Росії США зривають план-графік Кремля з силового відновлення СРСР до 100-річниці його утворення, яка буде відзначатися 2022 року.

А засвітити російські приготування США вдалося за допомогою супутникового угруповання Національного управління військово-космічної розвідки і зокрема, за допомогою всевидячого ока останнього з серії КН-11. Звісно, що з 15-см роздільною здатністю важко буде розрізнити, що тримає в руках офіцер ЗС РФ – ПМ, АПС

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...