Хіти тижня. Телеканали плазують до... раші

Криворотість наяву

Є у мене один знайомий, котрий, як тихо помішаний, закачавши штани, бігає і бігає з підтримкою на виборах придуркуватих ЗЕ. Упродовж уже трьох голосувань. Кажу йому: «Це ж вороги України…» Відповідає: «Не може такого бути. Вони ще нічого поганого не зробили для нашої держави…»

І ось маю конкретні дані, цифри, аргументи, які свідчать якраз про таке. Йдеться про те, як разюче і навіть, сказати б, невпізнанно змінилася останнім часом мовна палітра на центральних телевізійних каналах України - "1+1", "Україна", "Інтер", "СТБ", "ICTV" та "Новий канал". Ось, будь ласка:
2020-го до 46% зросла частка ефіру російською мовою. Ще торік вона становила 27%. Українською транслювалися 40% програм, що майже стільки ж як і тепер. Отже, триває плазування назад, у дрімучу московитську тайгу. Ріст зросійщення ефіру за рік збільшився на 19 відсотків. І це підкреслю, тоді, коли в Україні з’явився мовний омбудсмен, коли запрацювало право наказувати тих, хто не виконує мовне законодавство…
Висновок однозначний, такий це діяч, котрого ніде не видно й не чути. До речі, проштовхнутий на цю вельми відповідальну посаду з того ж самого миколаївського зрусаченого болота.

Підкреслю, що про катастрофічне сповзання мовної циферії у бік путінізації свідчать зовсім свіжі дані. Моніторинг телеканалів здійснювався наприкінці жовтня цього року, з 18:00 до 22:00 у четвер, 29 жовтня, та з 12:00 до 16:00 в суботу, 31 жовтня.
Після 48-годинного моніторингу встановили, що програми українською мовою тривали 19 год. 40 хв. - 41% часу. Програми українською та російською мовою йшли 6 год. 15 хв. - 13% часу. Російською мовою програми тривали 22 год. 5 хв. - 46% часу.
Нехай вдумаються в ці дані придурки, як і мій знайомий «інтіліґент», який не бачить загрози Україні і українцям від дій нинішньої проросійської влади.
Доводиться, як про казкову пору згадувати 2018 рік. Тоді частка програм українською мовою на українському телебаченні піднялась до максимальних 64%. Елемент російської впав до 7%.
Мій висновок такий. Українцям треба негайно об’єднуватись довкола блокування роботи рашомовних ретрансляторів. Аж до блокування ворожих каналів інформації та пропаганди. Інакше нам не вижити в окупаційному полі ворогів української національної незалежності.
Слава Україні!


Олександр Горобець, письменник.

Опублікував: Олександр Горобець
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...