"Хороші русскіє" переймаються питанням, коли Росія звернула не туди? Та не було ніякого повороту, - Валерій Пекар

"Не хотів розводитися на цю тему, але надто часто вона звучить у бесідах із західними партнерами: коли Росія звернула не туди? Цим же питанням переймаються "хороші русскіє": вони шукають момент, коли стався злам траєкторії, коли хороший Єльцин перейшов у поганого Путіна, коли Росія, що стала на шлях демократичного розвитку, повернулася назад, забуваючи про розстріл парламенту й першу чеченську війну", - пише викладач Києво-Могилянської академії Валерій Пекар на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Не було, не було ніякого повороту до демократії. І розвилки не було. Інші шляхи приводили до Руцького, Макашова, Зюганова, Жириновського, Примакова, Степашина. Суцільне лихо, одні чорти. Без варіантів.

Поворот міг би статися, якби відпустили Чеченську Республіку Ічкерія. За нею б пішли інші національні республіки, але цей процес деколонізації укріпив би національне ядро і міг би перемкнути Росію на шлях формування національної держави. Імовірність успіху не дуже велика, але це могло статися. Збереження ж імперського, колоніального характеру держави не залишало (і не залишає) жодного шансу на зміну історичної траєкторії".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Красноярському краї зійшов із рейок вантажний потяг (фото)

неділя, 19 травень 2024, 13:14

У неділю, 19 травня, у Красноярському краї з рейок зійшов вантажний поїзд. За інформацією росіян, обійшлося без постраждалих. Про це повідомляє російський Telegram-канал Astra, передають Патріоти України. Зазначається, що інцидент стався о 12:50 за міс...

"Звільнили" Вовчанськ: Окупанти грабують зруйновані будинки місцевих жителів (відео)

неділя, 19 травень 2024, 12:59

Поки російський диктатор та його поплічники розповідають своєму народу про так зване "визволення братського народу", їхні війська масово обкрадають покинуті будинки у Вовчанську. Відеодокази ворожого розбою публікує Телеграм-канал "Розвідка Ноєм", пере...