Хотіли пишатися, але вийшло як завжди: У РФ затягується ремонт атомного крейсера "Адмірал Нахімов"

Ремонт потужного атомного крейсера "Адмірал Нахімов", яким пишається РФ, затягується, повідомляють Патріоти України.

"Російські пропагандистські ресурси заявляють, що за даними "джерел у ВМФ РФ" плановий строк повернення у стрій атомного крейсера "Адмірал Нахімов" проєкту 1144 "Орлан" перенесений знову, - пише Defense Express.

Не виключно, що дату відсунули до 2026 року, хоча до цього передбачалось завершити тривалий ремонт та модернізацію цього атомного крейсера уже у 2024 році.

За даними видання, це означає продовження "абсурдної історії", в рамках якої росіяни ведуть роботи по крейсеру "Адмірал Нахімов" ще з 1997 року – в нього вже вгатили понад 5 мільярдів доларів, але російський флот досі не отримав обіцяний "аналоговнєт" під 80 ракет "Калібр" або "Онікс".

"Тут можна окреслити навіть певний парадокс у тому, що росіяни ремонтують свій "Адмірал Нахімов" уже вдвічі довше, аніж цей корабель взагалі встиг проплавати. Оскільки цей атомний крейсер проєкту 1144 "Орлан" було спущено на воду в 1986 році, а на ремонт він став у 1997 році. Що заодно перевершило навіть відповідний показник тривалості ремонту для сумнозвісного "Адмірала Кузнецова"…", - зазначає Defense Express.

Аналітики припускають, що "Адмірал Нахімов" насправді взагалі не може вийти у море. Видання нагадує, що попередня згадка про цей крейсер в російських ресурсах з’явилася у листопаді 2023 року. Тоді йшлося, що кораблебудівне підприємство "Севмаш" планує провести фізичний пуск двох реакторів, які є основою силової установки цього корабля. Однак у РФ не уточнюють, чи вдалось взагалі провести такий пуск, хоча перевірка реакторів була потрібна саме для того, щоб взагалі зрозуміти – зможе знову працювати силова установка чи ні. Відповідно, чи є перспектива виходу у море безпосередньо атомного крейсера.

У серпні 2023 року російські пропагандисти визнали, що уже на той момент на відновлення корабля витрачено понад 200 мільярдів рублів (5 мільярдів доларів). На думку аналітиків, фактична сума затрат на цей час може бути значно вищою (навіть з поправкою на твердження, що фактично роботи по крейсеру "Адмірал Нахімов" стартували у 2013 році).

"Однак схоже, що на зараз у Кремлі не бачать іншої альтернативи, аніж спробувати таки довести до логічного кінця роботи по цьому крейсеру на 80 ракет. Оскільки їм потрібна хоч якась заміна для формального флагмана Північного флоту РФ, атомного крейсера "Петр Великий" того ж проєкту 1144 "Орлан", котрий із 2023 року опинився у "підвішеному статусі", та ймовірно уже запланований під списання", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, торік у РФ заявили, що у листопаді 2023 року кораблебудівне підприємство "Севмаш" планує фізичний пуск двох реакторних силових установках на атомному крейсері "Адмірал Нахімов", котрий тривалий час проходить ремонт на цій корабельні. Факт фізичного пуску реакторів мав означати початок повномасштабних випробувань, які дозволять "зробити висновок щодо функціональності всієї ядерної енергетичної установки". У випадку вдачі "Адмірал Нахімов" міг стати у стрій як флагмана Північного флоту замість крейсера "Петр Великий", який має йти на брухт.

Станом на серпень 2023 року ті ж пропагандистські видання фіксували, що на перманентний ремонт крейсера "Адмірал Нахімов", що триває ще з 1997 року, вже витрачено понад 200 млрд рублів. Тоді аналітики звертали увагу на те, що для США дешевше обійшлась навіть побудова революційного есмінця USS Zumwalt, котрий коштував "усього" 4,4 мільярда доларів, а новий есмінець класу Arleigh Burke може коштувати взагалі у 2-3 рази дешевше, аніж росіяни уже витратили на ремонт та модернізацію "Адмірала Нахімова".

Джерело: Defense Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перша місія планується на 2029 рік: NASA злила інформацію від SpaceX про політ міжпланетного корабля Starship на Марс. Однак Маску наступають на п'яти конкуренти

неділя, 30 червень 2024, 16:20

NASA оголосила новий раунд пропозицій для програми повернення зразків з Марса. Серед фіналістів — SpaceX, Blue Origin та Lockheed Martin, які вже мають чинні партнерства з NASA для програми Artemis. Зокрема, SpaceX планує використати свій Starship для ...

Рік-два тому на нього молилась пів України: Арестович – тепер нова ікона «хороших русских» імперців. І нескромно ставить себе в один ряд із Фрейдом та Юнгом

неділя, 30 червень 2024, 15:40

Як «не аферист, але авантюрист» знайшов нову багатомільйонну авдиторію. У перші тижні війни радник глави Офісу президента Олексій Арестович ефективно виконував роль народного психотерапевта і мав цілу армію прихильників. Люди, спраглі надії, ловили кож...