Кремль готує ескалацію на фронті, тому й економить "Калібри", - військовий експерт

Найближчими тижнями може відбутися ескалація на фронті, головним чинником якої буде погода. Готуючись до цього етапу, країна-терорист Росія накопичуватиме запаси ракет "Калібр" і не витрачатиме їх для завдавання масштабних ударів по Україні до його початку. До ескалації готуються і українська армія, і армія окупанта, активні бойові дії можуть розпочатися ще до того, як цьому сприятимуть погодні умови. Такий прогноз в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL озвучив співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник, передають Патріоти України.

"Що стосується перспективи ескалації в плані наступу та контрнаступу, то абсолютно очевидним є те, що підготовка до цього іде як з українського, так і з російського боку. Ключовим фактором будуть погодні умови", – наголосив він.

У цьому контексті експерт пояснив, що для застосування важкої техніки вкрай важливим є стан ґрунту – він має достатньо висохнути. Проте він припустив, що "кожна зі сторін намагатиметься перехопити ініціативу, тобто упередити дії противника та нав’язати свою гру", а отже, хтось може не дочекатися моменту, доки ґрунт стане придатним для активних військових дій.

"Згідно з більшістю прогнозів, це має статися у середині квітня. На той час, очевидно, вже встановиться суха погода, але якщо одна зі сторін почне наступ раніше, інша сторона також буде вносити корективи", – спрогнозував Мельник.

Говорячи про носії ракет "Калібр", що наразі перебувають у Чорному морі, експерт зауважив, що їх можуть використовувати для атак по Україні, але не таких масованих, які були у попередній період. "Один з обмежувальних факторів полягає в тому, що Росія накопичує певні запаси для того, щоб проводити ці атаки в момент, коли буде очікуваний наступ", – пояснив експерт.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...